• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis aicina krievus vismaz Ziemassvētkos nebaidīties no Putina

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:34, 06.01.2023


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdienas vakarā savā videouzrunā aicināja Krievijas pilsoņus atrast sevī drosmi, lai vismaz uz pareizticīgo Ziemassvētku laiku atbrīvotos no bailēm no Krievijas prezidenta Vladimira Putina.



Zelenskis pauda šo aicinājumu pēc tam, kad viņa administrācija ceturtdien noraidīja Putina aicinājumu Kijivai sekot Krievijas piemēram un izsludināt pamieru frontē Ukrainā pareizticīgo Ziemassvētku laikā uz 36 stundām.

"Lai izbeigtu karu ātrāk, ir vajadzīgs pavisam kas cits. Ir vajadzīgs, lai Krievijas pilsoņi atrastu sevī drosmi kaut vai uz 36 stundām, kaut vai uz Ziemassvētku laiku atbrīvoties no savām apkaunojošajām bailēm no viena cilvēka Kremlī. Jūsu bailes no viņa iznīcina jūsu valsti, kura arī jau ir ļoti dziļi (..), bet ne bunkurā," sacīja Zelenskis.

Viņš atgādināja, ka Krievija šajā karā pazaudējusi jau gandrīz 110 tūkstošus karavīru, un ka tie, kas sūtīja viņus nāvē, noteikti neciena cilvēku dzīvības un netiecas pēc miera.

"Izbeigt karu - tas ir izbeigt jūsu valsts agresiju. Pat kad jūsu raķetes un droni nedod triecienus mūsu pilsētām, terors okupētajās teritorijās turpinās. Jūs nedodat nekādu atelpu ukraiņiem. Cilvēkus spīdzina, sit ar strāvu, izvaro. Tas turpinās katru dienu, kamēr jūsu karavīri ir uz mūsu zemes."

"Un karš beigsies - tad, kad jūsu karavīri vai nu aizies, vai mēs viņus izdzīsim. Tātad, lai viņi savāc tualetes podus - tie viņiem pa ceļam būs vajadzīgi - un atgriežas savā zemē. Aiz mūsu 1991.gada robežas," sacīja Zelenskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.