• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bahmutā esot dzirdams apšaudes troksnis no abām frontes līnijas pusēm

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:39, 06.01.2023


Ukrainas Doneckas apgabala pilsētā Bahmutā piektdien dzirdama artilērijas apšaude no abām frontes līnijas pusēm, ziņo aģentūras AFP žurnālisti. Krievijas karaspēks apšaudījis arī citas Ukrainas pilsētas.



Apšaudes troksnis Bahmutā bijis dzirdams pēc plkst.11 pēc Latvijas laika, kad, saskaņā ar Krievijas apgalvojumiem, bija jāstājas spēkā Kremļa izsludinātajai vienpusējai uguns pārtraukšanai.

Artilērijas apšaude nebija tik intensīva kā iepriekšējās dienās un sabombardētās pilsētas ielas bija lielākoties tukšas, izņemot militāro transportu, ziņoja AFP žurnālisti.

Tikmēr Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Kirils Timošenko paziņojis, ka krievi apšaudījuši arī Kramatorsku.

"Okupanti divreiz apšaudīja pilsētu ar raķetēm," pavēstījis Timošenko, norādot, ka viena no raķetēm trāpījusi dzīvojamajai ēkai, taču neviens cilvēks nav gājis bojā.

Arī uzbrukumi Kramatorskai notikuši pēc plkst.11 pēc Latvijas laika.

Savukārt no Hersonas saņemtas ziņas, ka krievu artilērija otro reizi divu dienu laikā apšaudījusi ugunsdzēsējus. Uzbrukumā ir nogalinātie un ievainotie, ziņo Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests.

"Šis ir jau otrais ugunsdzēsēju depo divu dienu laikā, ko apšaudījis ienaidnieks, pārkāpjot visus starptautisko tiesību principus un normas," paziņojis dienesta vadītājs Serhijs Kruks.

"Krievi kārtējo reizi apstiprināja faktu, ka viņiem nevar uzticēties," viņš piebildis.

Kā ziņots, Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien uzdevis aizsardzības ministram Sergejam Šoigu pareizticīgo Ziemassvētku laikā uz 36 stundām noteikt uguns pārtraukšanas režīmu visā frontes līnijā Ukrainā. Putins aicinājis arī Kijivu sekot Krievijas piemēram.

Ukraina Putina aicinājumu noraidījusi, norādot, ka tas ir vienīgi propagandas triks un vēlme nodrošināt iebrucējiem nelielu atelpu.

"Banāls triks. Tur nav ne mazākās vēlmes izbeigt karu. Turklāt atgādināšu, ka tikai Krievija ar raķetēm un lidrobotiem uzbrūk civiliem objektiem, tajā skaitā reliģisko rituālu vietām, un to dara tieši Ziemassvētku dienās. Tāpēc vēlreiz - nevajag reaģēt uz Krievijas Federācijas vadības apzināti manipulatīvām iniciatīvām," norādījis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.