• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielbritānijā atkal streiko dzelzceļa darbinieki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:00, 03.01.2023


Lielbritānijā otrdien atkal streiko tūkstošiem dzelzceļa darbinieku, tādējādi cenšoties panākt atalgojumu palielināšanu.



Streiki, kurus rīko Dzelzceļa, kuģniecības un transporta darbinieku arodbiedrība (RMT), šonedēļ tiks rīkoti divos 48 stundu periodos - no otrdienas līdz trešdienai un no piektdienas līdz sestdienai.

Tikmēr vilcienu vadītāji, kurus pārstāv arodbiedrība "Aslef", streikos ceturtdien.

Otrdien vilcieni nekursē aptuveni pusē Lielbritānijas dzelzceļa līniju, pakalpojumus nodrošinot vien piektdaļai vilcienu.

Lielbritānijas transporta ministrs Marks Hārpers aicinājis RMT pārtraukt streikus un sēsties pie sarunu galda, jo dzelzceļa tīkla operators "Network Rail" izteicis godīgu piedāvājumu algu palielināšanai, ko pieņēmušas jau divas arodbiedrības.

Kā ziņots, dzelzceļa darbinieki Lielbritānijā vairākas reizes streikoja arī decembrī.

Lielbritānijā aizvien plašumā vēršas dažādu nozaru darbinieku streiki, jo inflācijas straujais pieaugums samazina iedzīvotāju nopelnītās naudas vērtību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Japāna emitē jaunas banknotes ar 3D hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu

Japāna trešdien izlaida pirmās jaunās banknotes pēdējo 20 gadu laikā, kas ir aprīkotas ar trīsdimensionālu hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu.

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pasaule NATO nespēj vienoties par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai - DPA

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule Talibi paziņo, ka apspriež ar ASV ieslodzīto apmaiņu

Afganistānas talibu režīms un Vašingtona apspriež divu Afganistānā ieslodzīto amerikāņu iespējamo apmaiņu pret afgāņiem, kas atrodas ieslodzījumā ASV, trešdien paziņojis talibu režīma preses pārstāvis Zabihulla Mudžahids.

Lasiet arī

Pasaule Ruanda: ANO aģentūra melo par Lielbritānijas deportāciju plānu

Ruanda trešdien apsūdzēja ANO bēgļu aģentūru melos pēc tam, kad šī aģentūra tiesā apgalvoja, ka no Lielbritānijas uz Ruandu deportētie patvēruma meklētāji var tikt nosūtīti uz citu valsti, kur viņiem draudētu vajāšana.

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.