• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā vietnes ar LGBT propagandu bloķēs Roskomnadzor

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:15, 27.12.2022


Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" varēs bez tiesas lēmuma bloķēt vietnes, kurās ir informācija, kas atbilstoši varasiestāžu redzējumam propagandē homoseksualitāti, pedofiliju vai dzimuma maiņu, paredz Krievijas valdības rīkojums.



Atbilstoši dokumentam, kas publicēts oficiālajā tiesiskās informācijas portālā, tā dēvētā LGBT propaganda ietverta satura uzskaitījumā, kas paredzēts iekļaušanai Krievijā aizliegtās interneta informācijas reģistrā.

Lēmumu par atbilstību šim reģistram pieņem "Roskomnadzor". Reģistrs tika izveidots 2012.gadā.

Sākotnēji tajā bija iekļauti tādi tīmekļa vietņu bloķēšanas pamatojumi kā bērnu pornogrāfijas izplatīšana, informācijas par narkotiku izgatavošanu vai pašnāvības metožu izplatīšana.

Vēlāk uzradās arī citi pamatojumi, arī tiesas par ekstrēmistiskiem atzītu materiālu izplatīšana.

Valdības jaunākais rīkojums saistīts ar nesen pieņemto likumu par tā dēvētās LGBT propagandas aizliegumu internetā, medijos, grāmatās, kino un reklāmā.

Šis aizliegums atšķirībā no iepriekšējā, kas aizliedza Kremļa par "LGBT propagandu" uzskatītā satura "propagandu" nepilngadīgajiem, attiecas uz visām iedzīvotāju kategorijām. Par pārkāpumiem paredzēti prāvi naudassodi.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācijas un LGBT kopienas pārstāvji likumu dēvē par diskriminējošu, norādot, ka varasiestādes par "LGBT propagandu" faktiski var atzīt jebkuru informāciju par homoseksualitāti un transgenderismu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.

Pasaule Lietuva izmaksās 100 000 eiro kompensāciju CIP cietumā turētajam

Lietuva nav pārsūdzējusi Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu lietā par nelikumīgu Saūda Arābijas pilsoņa turēšanu iespējamā slepenā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) cietumā netālu no Viļņas.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.

Pasaule Jālemj par Krievijas Centrālās bankas iesaldētās peļņas novirzīšanu Ukrainai

Latvijas aizsardzības ministrs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Lasiet arī

Pasaule Britu izlūki: Krievija par sankcijām pakļautām precēm pārmaksā 60%

Trešās valstis par dažu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krieviju nosaka pat vairāk nekā 60% uzcenojumu, tādējādi izjaucot Krievijas ieroču eksporta piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru un sarežģījot maksājumu mehānismus, kā rezultātā ievērojami samazinās Krievijas ieroču eksports, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Pasaule Mediji: Havanas sindroma uzbrukumus ASV amatpersonām organizēja Krievija

Mīklainās veselības problēmas, kas zināmas kā "Havanas sindroms", varētu būt radušās no Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) 29155.vienības aģentu izmantotajiem virzītās enerģijas ieročiem, secināts kopīgā pētījumā, ko veica tiešsaistes laikraksts "The Insider", ASV televīzijas kanāla CBS raidījums "60 Minutes" un Vācijas žurnāls "Der Spiegel".

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".