• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


OC Vision grupa šo gadu plāno noslēgt ar aptuveni 29 miljonu eiro apgrozījumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:19, 14.12.2022


Optikas tīkla SIA "OC Vision" grupa šo gadu plāno noslēgt ar apmēram 29 miljonu eiro apgrozījumu, sacīja "OC Vision" valdes loceklis un līdzīpašnieks Toms Dzenis.

Taujāts par prognozēto peļņu, Dzenis sacīja, ka patlaban ir pārāk liela neskaidrība enerģētikā, makroekonomikā un ģeopolitikā, lai spētu prognozēt rentabilitāti.

Viņš arī atzīmēja, ka ģeopolitiskās un makroekonomiskā neskaidrības dēļ vidēja termiņa prognozes ir tikai aptuvenas.

Dzenis sacīja, ka "OC Vision", līdzīgi kā daudzi lielie uzņēmēji mazumtirdzniecībā, ir pragmātiski un konservatīvi - kompānijā tiek monitorētas gan tālākās centrālo banku politikas, gan ģeopolitiskie notikumi un ekonomikas attīstības indikatori, lai varētu noteikt nākamā gada biznesa virzības ātrumu.

"Pašlaik operacionālās darbības pamata fokuss ir uz nosprausto mēnešu budžetu sasniegšanu, efektivitātes palielināšanu un izmaksu kāpuma mazināšanu," uzsvēra Dzenis.

Komentējot norises šajā gadā, kompānijas valdes loceklis stāstīja, ka kopumā "OC Vision" grupai 2022.gads bijis mainīgs - tas sākās ar Covid-19 negatīvi ietekmētu biznesu, ģeopolitiskajām izmaiņām un tādējādi arī biznesa klimata izmaiņām. Vasarā situācija uzlabojās, tomēr tad sākās izmaksu kāpums gan enerģētikas, gan darba spēka tirgos, kam sekoja izaugsmes mazināšanās.

"Paralēli centrālās bankas sāka inflācijas bremzēšanas pasākumus, kas tuvā termiņā būtiski mazinās pieejamo likviditāti tirgos un ekonomikas izaugsmi kopumā, tostarp Baltijā," norādīja Dzenis.

Vaicāts par nākamā gada prognozēm, "OC Vision" valdes priekšsēdētājs norādīja, ka lielākais izaicinājums 2023.gadā, kamēr parādīsies stabilizācija ekonomiskajos procesos, būs spēja sabalansēt strauji augošo izdevumu bāzi ar inflācijas un tās bremzēšanas pasākumu ietekmēto pirktspējas kritumu.

2023.gadā kompānijas pamatmērķis ir saglabāt esošo biznesa apmēru, pielāgojot tā izaugsmi katra biznesa virziena potenciālam, un turpināt palielināt efektivitāti, tostarp investējot biznesa procesu digitalizācijā un automatizācijā.

"OC Vision" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 22,715 miljoni eiro, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī koncerns guva peļņu 508 291 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv". "OC Vision" pārvalda "Vision Express", "OpitO", "Vizionette", "Dr.Lensor", "Lornete" un "Opptica" zīmolus.

Kompānija "OC Vision" reģistrēta 1992.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 220 539 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Jānis Dzenis (31,79%), Pēteris Cikmačs (28,21%), Gatis Kokins (20%) un Toms Dzenis (20%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).