• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kremlis: Krievija pašlaik neplāno jaunas teritoriju aneksijas Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:58, 09.12.2022


Krievija pašlaik neplāno jaunas teritoriju aneksijas Ukrainā, paziņoja Kremļa administrācija.



Krievija pašlaik neplāno jaunas teritoriju aneksijas Ukrainā, paziņoja Kremļa administrācija."Par to nav ne runas," sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Viņš atzina, ka vēl ir "daudz darba", lai "atbrīvotu" jau anektētās teritorijas no Ukrainas kontroles.

Krievija rudenī anektēja Ukrainas Luhanskas, Doneckas, Hersonas un Zaporižjas apgabalus, neraugoties uz Ukrainas un Rietumvalstu paziņojumiem, ka šāda rīcība ir starptautisko tiesību pārkāpums.

Aneksijas brīdī neviens no šiem apgabaliem nebija pilnīgā Krievijas kontrolē, un Ukraina pēc tam atbrīvoja daļu no tiem.

Peskovs arī sacīja, ka Krievija uzskata par draudiem iespējamību, ka Ukraina atkarotu Krimas pussalu, kuru Krievija 2014.gadā ātri okupēja un anektēja.

Krimā esošās Sevastopoles pilsētas varas iestādes ceturtdien atkal ziņoja par Ukrainas drona triecienu Krievijas Melnās jūras flotei.

"Risks neapšaubāmi turpinās, jo Ukrainas puse turpina savu kursu uz teroristisku uzbrukumu organizēšanu," sacīja Peskovs. Viņš piebilda, ka pretgaisa aizsardzība parādījusi, ka Krievijas veiktie pretpasākumi darbojas.

Kremļa preses sekretārs arī noraidīja Vācijas paziņojumus, ka Ukrainai nav jāaprobežojas ar savu teritoriju aizsardzības cīņā pret Krieviju. Peskovs brīdināja, ka tas paplašinātu bruņoto konfliktu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.