• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc Makeja nāves Lukašenko steidzīgi nomainījis pavāru un apsardzi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:11, 28.11.2022


Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko nevienam neuzticas un ir satricināts pēc negaidītās ārlietu ministra Vladimira Makeja nāves, tādēļ ir devis rīkojumu par pavāra, apsardzes un personāla nomaiņu, paziņojis Krievijas opozicionārs Leonīds Ņevzļins.



Krievijas naftas rūpniecības lieluzņēmuma "Jukos" bijušais akcionārs tviterī paziņoja, ka no Krievijas specdienestiem pietuvinātiem slepeniem avotiem uzzinājis, ka 64 gadus vecais Makejs ticis noindēts.

"Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs nomira, jo tika noindēts ar Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) speclaboratorijā izstrādātu indi, stāsta Krievijas specdienestiem pietuvināti avoti. Klīniskā aina nāves gadījumā atbilst infarktam, insultam vai sirds mazspējai," rakstīja Ņevzļins.

Viņa rīcībā esošā informācija liecinot, ka Makeja noindēšanu apstiprina tas, ka viņam iepriekš nebija veselības problēmu un dzīvesveids bijis aktīvs. Kā norādīja Krievijas opozicionārs, toksikologi viņam apliecinājuši, ka pēc saindēšanas imitēt dabisku nāvi esot diezgan viegli.

"Noindēt cilvēku tā, lai visi domātu, ka viņš miris dabīgā nāvē, ir ļoti viegli. Pavisam vienkārši ir sajaukt ķermenī enzīmu - vielas, kas nodrošina pilnīgi visus procesus no skropstu plivināšanas līdz elpošanai - līdzsvaru," viņam skaidrojuši ārsti.

Opozicionārs paziņoja, ka ilggadējā līdzgaitnieka nāve izraisījusi paniku Baltkrievijas nomenklatūras aprindās. Lukašenko esot devis rīkojumu nomainīt pavārus, apkalpojošo personālu un apsardzi. Viņa bērniem esot pastiprināta apsardze.

"Diktators nevienam neuzticas. Ne bez pamata viņš domā, ka pēc Makeja greznas bēres varētu rīkot arī viņam. Maskava nav apmierināta, ka Baltkrievijas armija kavējas ar iesaistīšanos karā pret Ukrainu. Kremlis ir gatavs iedarbināt visas sviras, lai izdarītu spiedienu uz Baltkrievijas režīmu," paziņoja Ņevzļins, kuram 2008.gadā Krievijā aizmuguriski tika piespriests mūža ieslodzījums par divu slepkavību organizēšanu.

Arī krievu politologs Andrejs Piontkovskis atzinis, ka Makeja nāve izskatās aizdomīgi. Viņaprāt, Makeju likvidēja Maskava, jo Kremlis ārlietu ministru vienmēr ir vainojis par Lukašenko viedokļu dažādību.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko pieļāva, ka Makeja nāve varētu būt signāls Lukašenko. Arī Heraščenko pieļāva noindēšanu, lai gan Baltkrievijas mediji kā iespējamo ārlietu ministra nāves cēloni min infarktu.

Jau vēstīts, ka 26.novembrī 64 gadu vecumā nomiris Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs.

Ārlietu ministra amatā Makejs atradās kopš 2012.gada.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību

Valsts policija Lieldienu brīvdienās, no piektdienas līdz pirmdienai, 1.aprīlim, pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un arī drošību uz autoceļiem, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.

Ekonomika Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pārsvarā pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā pieauga pirms Lieldienu brīvdienām.

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.