• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nu gan ķēriens! Eiropols atklājis kokaīna superkarteli Dubaijā un Eiropā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:47, 28.11.2022


Policija atklājusi plašu narkotiku "superkarteli", kas kontrolēja trešdaļu Eiropas kokaīna tirdzniecības, un saistībā ar to ir aizturēti 49 cilvēki, no kuriem seši galvenie aizdomās turētie Dubaijā, pirmdien paziņoja Eiropas policijas organizācija "Eiropols".


Kopumā plašajā starptautiskajā policijas operācijā konfiscētas 30 tonnas narkotiku.

Kopumā plašajā starptautiskajā policijas operācijā konfiscētas 30 tonnas narkotiku. Aizturētas personas arī Francijā, Spānijā, Beļģijā un Nīderlandē, paziņoja "Eiropols".

""Eiropola" par augstvērtīgiem mērķiem uzskatīti narkobaroni bija apvienojušies "superkartelī", kas kontrolēja apmēram trešdaļu no kokaīna tirdzniecības Eiropā," informēja "Eiropols".

"Aizdomās turēto kontrolētā un vadītā kokaīna importa apmērs bija milzīgs, un tiesībsargājošās institūcijas izmeklēšanu laikā konfiscēja vairāk nekā 30 tonnu kravas," piebilsts paziņojumā.

"Eiropols" teica, ka Dubaijā aizturēti divi "augstvērtīgi" aizdomās turētie, kas saistīti ar Nīderlandi, vēl divi, kas saistīti ar Spāniju un vēl divi ar Franciju saistīto.

"Viens no Nīderlandes aizdomās turētajiem ir ārkārtīgi svarīgs," ziņu aģentūrai AFP apstiprināja kāds avots "Eiropols".

Spānijā kopumā aizturēti 13 cilvēki, seši aizturētie ir Francijā, desmit - Beļģijā, bet 2021.gadā tajā pašā operācijā 14 cilvēki aizturēti Nīderlandē.

Prokurori Nīderlandē sacīja, ka prasīs aizdomās turēto izdošanu no Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Viens no aizdomās turētajiem ir 37 gadus vecs Nīderlandes un Morokas dubultpilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par tūkstošiem kilogramu kokaīna ievešanu Nīderlandē 2020.un 2021.gadā.

"Tās ir nopietnas kriminālapsūdzības, kas saistītas ar starptautisko narkotiku kontrabandu, galvenokārt no Dienvidamerikas caur Antverpenes un Roterdamas ostas," informēja Nīderlandes prokuratūra.

Otrs aizturētais ir 40 gadus vecs Nīderlandes un Bosnijas dubultpilsonis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Lesbiešu pārim neizdodas panākt laulības ierakstīšanu Fizisko personu reģistrā

Pirmās instances tiesa ir noraidījusi kāda lesbiešu pāra prasību atcelt Latvijā pieņemto lēmumu, ar kuru pārim atteikts Latvijas Fizisko personu reģistrā fiksēt ziņas par Dānijā noslēgtu laulību, liecina publiski pieejamais spriedums.

Sabiedrība Kā izvēlēties piemērotu jaunu mājokli, konsultē eksperte (+VIDEO)

Ir svarīgi rūpīgi izvērtēt finansiālās iespējas un izdevumus.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.