• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Notikusi nežēlīga apšaude ASV lielveikalā Walmart; dzīvību zaudējuši 7 (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:40, 24.11.2022


Septiņi cilvēki zaudējuši dzīvību vēl vienā masu šaušanā ASV, vēsta BBC. Virdžīnijas štata Česapīkas pilsētā lielveikalā Walmart tā menedžeris otrdien pēc desmitiem vakarā atklāja uguni uz cilvēkiem, nonāvējot sešus un pēc tam nošaujoties pats. Vietējā slimnīca pavēstīja, ka tajā sniegta palīdzība vēl vismaz pieciem šaušanas laikā ievainojumus guvušiem cilvēkiem.


Šī šaušana notikusi tikai trīs dienas pēc tam, kad pieci cilvēki tika nošauti LGBT naktsklubā Kolorādospringsā Kolorādo štatā. Šī nav arī pirmā šaušana Walmart veikalos. 2019. gadā masu šaušanā Walmart veikalā Elpaso Teksasas štatā tika nogalināti 23 cilvēki. Česapīkas mērs Riks Vests paziņojis, ka ir "satriekts šī bezjēdzīgā vardarbības akta dēļ" un ka Česapīkas ļoti ciešā sabiedrība, ko satricinājusi vēsts par notikušo, centīsies to pārdzīvot ar savstarpējo atbalstu.

Walmart manager in Virginia opens fire in break room, killing 6 | CP24.com

Arī Virdžīnijas štata senatore Luīze Lūkasa rakstīja Twitter, ka ir "pilnīgi satriekta". "Es nerimšos, kamēr neatradīsim risinājumus, kā izbeigt šo mūsu valstī endēmisko vardarbību ar ieročiem."

Šogad dzīvību no šaujamieročiem zaudējuši gandrīz 40 tūkstoši amerikāņu. Vairāk nekā 1500 no viņiem – bērni, to skaitā 290 vecumā līdz 11 gadiem, liecina Gun Violence Archive apkopotie dati. 19. maijā 19 skolēni un divi pieaugušie zaudēja dzīvību šaušanā sākumskolā Teksasas štatā.

(From top left) Lorenzo Gamble, Kellie Pyle, Brian Pendleton, Tyneka Johnson and Randy Blevins


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).