• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par ar auto ietriekšanos Ziemassvētku gājienā tiesa lemj - mūža ieslodzījums

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 23:27, 17.11.2022


ASV tiesa trešdien piesprieda mūža ieslodzījumu bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu Darelam Bruksam, kas Viskonsinas štatā 2021.gada novembrī ietriecās ar auto Ziemassvētku gājienā, nogalinot sešus cilvēkus.


Foto: NBC.

Zvērinātie pēc trīs nedēļas ilgušās prāvas atzina, ka 40 gadus vecais Brukss ir vainīgs vairākās apsūdzībās pirmās pakāpes tīšā slepkavībā, dzīvības apdraudēšanā, apsūdzībās par cilvēku notriekšanu un aizbēgšanu no notikuma vietas.

Bruksa māte tiesā teica, ka dēlam ir psihiatriska rakstura problēmas un ka pareizāk būtu bijis ievietot viņu slēgtā ārstniecības iestādē.

Pats tiesājamais prāvā izteica nožēlu par notikušos un apgalvoja, ka nesaprot, kāpēc tā rīkojies.

Vēršoties pie tiesājamā, tiesnese Dženifera Dorova sacīja: "Jums varbūt ir bijušas garīga rakstura problēmas - vai tās būtu bipolāras bērnības traumas, vai citas šāda rakstura parādības. Bet lietas būtība ir šāda - nekas no tā neizraisīja to, ko jūs izdarījāt 2021.gada 21.novembrī."

Viskonsinas štata Vokešā ietriecoties ar auto cilvēkos, Brukss nogalināja četras sievietes, vīrieti un astoņus gadus vecu meiteni. Vairāki desmiti cilvēku, kas gājienā piedalījās vai to vēroja, tika ievainoti.

Brukss ietrieca automašīnu Ziemassvētku gājienā Vokešas centrālajā ielā, nesamazinot ātrumu un nemēģinot no gājiena izvairīties.

"Viņš bija dusmu un naida pārņemts un nolēma to nekontrolēt," sacīja tiesnese. "Viņš izvēlējās braukt pārgalvīgi, neapdomīgi un ļaunprātīgi cauri gājienam virsū visiem, kas bija viņa ceļā."

Kā uzreiz pēc traģēdijas skaidroja Vokešas amatpersonas, Brukss bija aizbraucis no kādas konfrontācijas, kad policija tika izsaukta uz notikuma vietu. Divi policisti mēģināja Bruksu apturēt, bet viņš turpināja tīši braukt virsū cilvēkiem gājienā.

Jau uzreiz izskanēja arī jautājumi par to, kāpēc Brukss, kas dažas nedēļas pirms traģēdijas bija aizturēts Milvokos par sava bērna mātes notriekšanu, tika atbrīvots pret minimālo drošības naudu 1000 ASV dolāru apmērā.

Prokurore Sjūzena Opere tiesā pērn novembrī minēja daudzas Bruksa aizturēšanas jau kopš 2000.gada.

Viņš Viskonsinā bija apsūdzēts par viegliem narkotiku noziegumiem, pretošanos aizturēšanai, ieroču noziegumiem un alimentu nemaksāšanu, un vairākkārt bija ieslodzīts cietumā uz neilgu laiku.

2006. un 2007.gadā viņš Nevadā tika notiesāts par miesas bojājumu nodarīšanu sadzīves apstākļos un par seksu ar nepilngadīgu meiteni. 2021.gadā Džordžijā viņš bija ieslodzīts cietumā par miesas bojājumu nodarīšanu un ģimenes vardarbību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.