• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Maskavu - nē! Zelenskis ieradies atbrīvotajā Hersonā (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:39, 14.11.2022


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien ieradies atbrīvotajā Hersonā, kur ticies ar Ukrainas karavīriem, kuri pirms dažām dienām atbrīvoja pilsētu no Krievijas okupācijas.


Foto: UNIAN

"Mēs virzāmies uz priekšu," Zelenskis teica karavīriem, kas stāvēja ierindā pie administrācijas ēkas Hersonas galvenajā laukumā. "Esam gatavi mieram, mieram visā mūsu valstī," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Tāpat Zelenskis pateicās NATO un citiem sabiedrotajiem par atbalstu Ukrainai, kurai jau gandrīz deviņus mēnešus jāaizstāvas pret Krievijas iebrukumu. Viņš teica, ka Kijivai ļoti nozīmīga bijusi augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS saņemšana no ASV.

Hersonas galvenajā laukumā bija pulcējušies vecāki ar bērniem, no kuriem daži bija bērnu ratos. Daļa sanākušo rokās turēja Ukrainas karogu, bet daudziem zili dzeltenais karogs bija uzlikts uz pleciem.

Zelenskis žurnālistiem pauda prieku par cilvēku nesamāksloto reakciju uz pilsētas atbrīvošanu.

Uz jautājumu, kādā virzienā ukraiņu spēki turpinās uzbrukumu, Zelenskis atbildēja, ka "uz Maskavu nē". "Mūs neinteresē citas valsts teritorija," viņš piebilda.

Dažas minūtes pirms Zelenska ierašanās Hersonas centrā bija dzirdams, ka netālu ir apšaude. Arī pēc tam, kad Ukrainas prezidents pabeidza savu uzrunu, pilsētā nogranda vēl vairāki artilērijas šāviņu sprādzieni.

Krievija, sastopoties ar intensīvu Ukrainas pretuzbrukumu, paziņoja par atkāpšanos no Hersonas uz Dņepras upes austrumu krastu. Hersonā, kas astoņus mēnešus atradās okupācijas varā un bija lielākā pilsēta, kuru Krievijai izdevies ieņemt, Ukrainas atbrīvošanas spēki ienāca 11.novembrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.