• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šrēders atkal runājis ar Putinu: Kremlis vēlas sarunu ceļā panāktu atrisinājumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:34, 04.08.2022


Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders intervijā vācu medijiem apgalvoja, ka Krievija karā ar Ukrainu esot gatava sarunu ceļā panāktam atrisinājumam, vienlaikus aizstāvot savu lēmumu nedistancēties no Krievijas prezidenta Vladimira Putina.



"Esmu nosodījis karu vairākkārt, jūs to zināt. Bet vai ar personīgu distancēšanos no Putina tiešām būtu panākts kaut kas labs?" trešdien intervijā žurnālam "Stern" un raidsabiedrībai "RTL/ntv" vaicāja bijušais kanclers.

Intervijā Šrēders arī aizstāvēja pretrunīgi vērtēto gāzes cauruļvadu "Nord Stream 2" - projektu, kas ir apturēts Krievijas pret Ukrainu sāktā kara dēļ.

"Labā ziņa ir tā, ka Kremlis vēlas sarunu ceļā panāktu atrisinājumu" karam Ukrainā, intervijā "Stern" un "RTL/ntv" sacīja Šrēders.

Kompromiss varētu ietvert daļēju Krievijas kontroli Donbasā un Ukrainas "bruņoto neitralitāti" kā alternatīvu dalībai NATO, savu viedokli pauda bijušais kanclers.

Kijivas centieni atgūt Krievijas 2014.gadā anektēto Krimu ir veltīgi, viņš pieļāva.

"Ideja, ka Ukrainas prezidents [Volodimirs] Zelenskis atkaros Krimu, ir absurda," sacīja Šrēders. "Kas gan tic tam, ka Krievijas prezidents varētu jebkad atteikties no Krimas?"

Šrēderam vēl pagājušajā nedēļā bijušas sarunas ar Putinu, trešdien apliecināja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba noraidīja Šrēdera apgalvojumus, ka Putins būtu gatavs sarunām.

"Nav nekā ciniskāka par Putina rokaspuišu apgalvojumiem, ka Krievija ir gatava sarunām," tviterī norādīja Kuleba, uzsverot, ka Ukrainas bombardēšana, kas notiek katru dienu, liecina par pretējo. "Krievija turpina koncentrēties karam. Viss pārējais ir dūmu aizsegs," uzsvēra ministrs.

Savukārt Zelenskis trešdien ikvakara videouzrunā sacīja, ka "ir vienkārši pretīgi, ka ietekmīgu valstu ar Eiropas vērtībām bijušie līderi strādā par labu Krievijai, kas karo pret šīm vērtībām". Ukrainas prezidents gan Šrēderu vārdā neminēja.

Maijā Šrēders nolēma pamest Krievijas naftas kompānijas"Rosņeftj" direktoru padomes priekšsēdētāja amatu un paziņoja, ka nepieņems piedāvājumu kļūt par gāzes uzņēmuma "Gazprom" direktoru padomes locekli.

Jau ziņots, ka Vācijas Sociāldemokrātu partija (SPD), kuras līderis savulaik bija Šrēders, jūlija vidū sāka procesu, kas var novest pie Šrēdera izslēgšanas no partijas par tuvajām attiecībām ar Putinu un Krievijas energokompānijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību

Valsts policija Lieldienu brīvdienās, no piektdienas līdz pirmdienai, 1.aprīlim, pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un arī drošību uz autoceļiem, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.

Ekonomika Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pārsvarā pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā pieauga pirms Lieldienu brīvdienām.

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.