EP atbalsta aizliegumu pārdot jaunas automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem

Pasaule
LETA 11:21, 09.06.2022 0

Eiropas Parlaments (EP) trešdien apstiprinājis likumprojektu, kas no 2035.gada aizliegtu pārdot jaunus transporta līdzekļus, kas emitē oglekļa dioksīdu.

 

Ja likumprojekts stāsies spēkā, tas, visticamāk, nozīmēs, ka Eiropas Savienībā (ES) tiks pārtraukts izmantot transporta līdzekļus ar iekšdedzes dzinējiem.

EP tagad sāks sarunas ar ES dalībvalstīm, tiklīdz tās būs vienojušās par kopīgu nostāju, kas nozīmē, ka likumprojekta teksts vēl var tikt mainīts.

Likumprojekts ir daļa no ES klimata pārmaiņu paketes "Fit for 55", kuras mērķis ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisiju par 55% līdz 2030.gadam, salīdzinot ar 1990.gada līmeņiem, un panākt klimata neitralitāti līdz 2050.gadam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 50 000 cilvēku protestē pret ārvalstu aģentu likumu

Tbilisi sestdienas vakarā apmēram 50 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret likumu par "ārvalstu aģentiem", ko gatavojas pieņemt Gruzijas parlaments, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Lietuvā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Lasiet arī

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Sports Daugaviņš pēdējā sekundē izrauj Latvijas izlasei uzvaru pār Franciju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

Sabiedrība Par amfetamīna iegādāšanos piemēro trīs gadu un divu mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa par amfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu apsūdzētajam piemērojusi trīs gadu un divu mēnešu reālu brīvības atņemšanu.