Varšavā rīko starptautisko donoru konferenci Ukrainas atbalstam

Pasaule
LETA 13:26, 05.05.2022 0

Varšavā ceturtdien starptautiskā Ukrainas finanšu donoru konferencē, kas tiek rīkota, lai Ukrainai nodrošinātu papildu humāno palīdzību, pulcēsies daudzu valstu valdību pārstāvji un Eiropas Savienības līderi, pavēstīja amatpersonas.

 

Starptautiskā Donoru konference notiks Polijas galvaspilsētas Nacionālajā stadionā.

Konferences līdzorganizētāji ir Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis un Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andešsone.

Sagaidāms, ka viņiem pievienosies Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Kā sacīja Polijas ārlietu ministra vietnieks Pāvels Jablonskis, konferences mērķis ir nodrošināt iespējami daudz finanšu tiešam humānajam atbalstam Ukrainai.

Ar iepriekšējo šādu pasākumu Varšavā aprīlī tika sekmēts, ka Ukrainas atbalstam tiek savākti vairāk nekā desmit miljardi eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Vīrieti izslēdz no Zemessardzes par naidīgu komentāru pret ukraiņiem

No Zemessardzes izslēgts zemessargs, kurš sociālajos tīklos paudis naidīgu komentāru pret ukraiņiem.

Pasaule Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Pasaule Ukraina samazina mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem

Lai papildinātu karavīru rindas, Ukraina trešdien samazinājusi mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem.