• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzlauzts Indijas premjera tvitera konts

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:45, 12.12.2021


Svētdien uzlauzts Indijas premjerministra Narendras Modi tvitera konts, kurā nepatiesi paziņots, ka Indija pieņēmusi kriptovalūtu "Bitcoin" par likumīgu maksāšanas līdzekli un izdala to pilsoņiem.



Modi ir aktīvs tvītotājs un viņa galvenajam kontam ir vairāk nekā 73 miljoni sekotāju.

Hakeru ievietotajā tvītā, kas tika ātri izdzēsts, bija teikts, ka Indijas valdība ir oficiāli iegādājusies 500 bitkoinus un izdala tos visiem valsts iedzīvotājiem. Blakus tika publicēta saite uz krāpšanas shēmu.

Modi birojs paziņoja, ka tvitera konts "uz īsu brīdi kompromitēts", un kompānija "Twitter" jau atjaunojusi kontroli.

Šī ir otrā reize, kad hakeri uzbrukuši vienam no Modi tvitera kontiem. Pērn Modi tvitera konts tika uzlauzts un no tā nosūtīti vairāki tvīti, kuros sekotāji tika aicināti ziedot kriptovalūtā premjera palīdzības fondam.

Indija gatavojas ierobežot plaukstošo kriptovalūtu tirdzniecību ar jaunu likumprojektu, kas, visticamāk, tiks iesniegts parlamentā šomēnes.

Sīkāka informācija par likumprojektu pagaidām nav pieejama, taču valdība ir paziņojusi par plašu privāto digitālo valūtu aizliegumu.

Vietējais kriptovalūtu tirgus ir uzplaucis, kopš Indijas Augstākā tiesa pagājušajā gadā atcēla iepriekšējo aizliegumu, un Bolivudas aktieri un kriketa zvaigznes vada vietējo biržu reklāmas kampaņas.

Modi pagājušajā mēnesī sacīja, ka kriptovalūtas var "sabojāt mūsu jaunatni", un centrālā banka ir vairākkārt brīdinājusi, ka tās varētu radīt "nopietnas bažas par makroekonomisko un finanšu stabilitāti".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Indijā vilciens bez vadītāja nobrauc 70 kilometrus

Indijas ziemeļos kravas vilciens bez vadītāja svētdien nobraucis 70 kilometrus, sasniedzot ātrumu 100 kilometrus stundā.

Pasaule Indijā tuneļa iegruvums iesprosto 40 cilvēkus

Iebrūkot tunelim uz viena no autoceļiem Indijas ziemeļos, gruveši iesprostojuši aptuveni 40 būvstrādniekus, svētdien ziņo vietējie mediji.