• Daina,
  • Dainida,
  • Dainis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemeļkoreja paziņo, ka izmēģinājusi no zemūdenēm izšaujamu ballistisko raķeti

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:17, 20.10.2021


Ziemeļkoreja otrdien veiksmīgi izmēģinājusi "jauna tipa" no zemūdenēm izšaujamu ballistisko raķeti, trešdien ziņoja šīs valsts mediji.



Izmēģinātajai raķetei ir "daudz mūsdienīgu kontroles vadības tehnoloģiju," vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA. Tā piebilda, ka šī raķete izšauta no tās pašas zemūdenes, kuru Ziemeļkoreja pirms pieciem gadiem izmantojusi savas pirmās no zemūdenēm izšaujamas ballistiskās raķetes izmēģinājumā.

KCNA nepieminēja Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, netieši norādot, ka viņš nebija klāt šajā izmēģinājumā.

Laikrakstā "Rodong Sinmun" publicētos fotoattēlos bija redzama melnbaltā raķete, paceļoties no ūdens un atstājot aiz sevis uguns un dūmu stabu, un iznirstoša zemūdene.

Analītiķi atzina, ka šī zemūdene izskatās kā viena no tām, kuras Phenjana bija demonstrējusi aizsardzības izstādē pagājušajā nedēļā.

Sinpo pilsētā, no kurienes tika izšauta raķete, ir liela kuģu būvētava, un satelītattēli iepriekš ir rādījuši, ka tur atrodas zemūdenes.

Ballistiskā raķete nolidoja apmēram 590 kilometrus, un tās maksimālais augstums bija ap 60 kilometriem, infomēja Dienvidkorejas ziņu avots.

Ir zināms, ka Ziemeļkoreja izstrādā no zemūdenēm izšaujamas ballistiskās raķetes un agrāk izšāvusi raķeti no zemūdens stāvokļa, lai arī analītiķi uzskata, ka tas varētu būt veikts no iegremdētas platformas, nevis zemūdenes.

Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu programmas ir aizliegtas ar ANO Drošības padomes rezolūcijām, un to dēļ valsts ir pakļauta daudzām starptautiskām sankcijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraiņu droni uzbrukuši rūpnīcām Tambovas un Voroņežas apgabalos

Krievijā noticis Ukrainas dronu uzbrukums uzņēmumam "Biohim" Tambovas apgabalā un rūpniecības uzņēmumam Voroņežas apgabalā, paziņojušas Krievijas amatpersonas.

Pasaule Mediji: Dienvidkoreja apsver militārpersonu sūtīšanu uz Ukrainu

Reaģējot uz Ziemeļkorejas karavīru iesaisti Krievijas pusē karā pret Ukrainu, Dienvidkoreja apsver militārpersonu un izlūkdienestu aģentu sūtīšanu uz Ukrainu, pirmdien vēstīja Dienvidkorejas mediji.

Pasaule ASV: Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās vietu modernajā ekonomikā

Maskavas īstenotais karš Ukrainā un tam sekojošā Krievijas izspiešana no tās visienesīgākajiem tirgiem nebeigsies ar kaut ko labu šai valstij, intervijā aģentūrai LETA izteicās ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O’Braiens.

Pasaule Izraēla devusi triecienus 300 «Hizbollah» mērķiem Libānā

Izraēla pirmdien paziņoja, ka tās armija devusi triecienus apmēram 300 šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" mērķiem Libānā 24 stundu laikā, pastiprinot ofensīvu pret šī grupējuma finanšu līdzekļiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Līdz nākamajai nedēļai vēl 4961 šaujamieroču īpašniekam jānokārto atļaujas

Saskaņā ar normatīvo regulējumu no 31 690 šaujamieroču īpašniekiem atļauju nomaiņa jāveic vēl 4961 cilvēkam, aģentūru LETA informēja policija.

Pasaule Šveices parlaments atbalsta labojumu, kas ļauj reeksportēt ieročus

Šveices parlamenta augšpalāta atbalstījusi labojumu, kas ar zināmiem nosacījumiem ļauj pārdot Šveices ieročus citām valstīm, cita starpā arī tām, kas pēc tam šos ieročus reeksportē uz karojošām valstīm, teikts paziņojumā parlamenta tīmekļa vietnē.

Pasaule Ziemeļmaķedonija nodos Ukrainai 12 triecienhelikopterus Mi-24

Ziemeļmaķedonija plāno nodot Ukrainai 12 padomju ražojuma triecienhelikopterus "Mi-24", paziņoja Ziemeļmaķedonijas aizsardzības ministre Slavjanka Petrovska.

Pasaule Norvēģija sola piegādāt Ukrainai tankus līdz marta beigām

Norvēģija nosūtīs Ukrainai daļu no saviem kaujas tankiem "Leopard 2" iespējami ātrāk, iespējams, jau līdz marta beigām, pirmdien paziņoja Norvēģijas aizsardzības ministrs Bjerns Arilds Grams.