Nīderlandes premjerministra nolaupīšanas draudu dēļ pastiprināta apsardze

Pasaule
LETA 08:40, 28.09.2021 0

Nīderlandes policija pastiprinājusi premjerministra Marka Rites apsardzi, pastāvot aizdomām, ka varētu notikt premjerministra nolaupīšanas mēģinājums, pirmdien ziņo Nīderlandes mediji.

 

Bažas par Rites drošību pieaugušas pēc Nīderlandes valdības solījuma aktīvāk vērsties pret organizētās noziedzības grupām pēc prominenta žurnālista slepkavības vasarā.

Laikraksts "De Telegraaf" un vairākas raidorganizācijas ziņoja, ka 54 gadus vecā premjerministra tuvumā vairākkārt pamanītas personas, kas, domājams, saistītas narkotiku kontrabandas grupējumu "Mocro Mafia".

Rite bieži pārvietojas pa Hāgu ar velosipēdu un minimālu apsardzi.

Premjerministra birojs, Nīderlandes nacionālais drošības un pretterorisma koordinators un prokuratūra atteicās komentēt mediju ziņoto.

"De Telegraaf" vēstīja, ka pazīmes liecina par iespējamu uzbrukumu premjeram vai nolaupīšanas mēģinājumu.

Jūlijā Amsterdamas centrā tika sašauts Nīderlandes vadošais reportieris par noziedzību Pēters R. de Vrīss, kurš vēlāk no gūtajiem ievainojumiem mira. Arī viņa tuvumā pirms tam tika pamanītas personas, kas saistītas ar "Mocro Mafia", līdzīgi kā gadījumā, kad 2019.gadā tika nogalināts advokāts lieciniekam prāvā pret "Mocro Mafia" līderi, ziņoja "De Telegraaf".

Premjerministra apsardze papildināta ar īpaši apmācītiem policistiem no Nīderlandes Karaliskā un diplomātiskā drošība dienesta, ziņoja laikraksts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Lasiet arī

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.