Esmu dievs un visus neieredzu! Ko saka slaktiņa sarīkotājs Kazaņas skolā (+FOTO)

Pasaule
LETA 17:16, 11.05.2021 1

Krievijā Tatarstānas reģiona galvaspilsētā Kazaņā otrdien noticis bruņots uzbrukums skolai, un atbilstoši jaunākajai informācijai apšaudē dzīvību zaudējuši deviņi cilvēki - skolotāja, skolas darbiniece un septiņi skolēni, vēsta ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz reģiona prezidenta biroju un Iekšlietu ministriju.

 

Ievainots 21 cilvēks, tostarp 18 skolēni.

Kā vēsta "Radio Brīvība", atsaucoties uz Tatarstānas Veselības ministriju, no vairāk nekā 20 hospitalizētajiem seši atrodas reanimācijā.

Krievijas mediji sākotnēji ziņoja, ka dzīvību zaudējuši deviņi līdz 13 cilvēki.

Aizturēts aizdomās turētais - 19 gadus vecais Iļnazs Gaļavijevs.

Informēts avots "Interfax" pieļāvis, ka viņam, iespējams, bijis līdzzinātājs, bet skolā neitralizēts spridzeklis, tomēr Tatarstānas prezidents Rustams Miņņihanovs vēlāk telekanālam "Rossija 24" sacīja, ka uzbrucējs darbojies viens.

Kazaņā tika sākotnēji ieviests pretterorisma operācijas režīms, kas vēlāk atcelts. Ierosināta krimināllieta par slepkavību.

12.maijs Tatarstānā būs sēru diena.

Gaļavijevs 28.aprīlī saņēmis ieroča nēsāšanas atļauju, un viņam bijusi gludstobra medību šautene "Hatsan escort PS", pavēstīja Krievijas Valsts domes deputāts Aleksandrs Hinšteins.

Atbilstoši deputāta informācijai skolā apsardzes nav bijis.

Gaļavijevs pats agrāk mācījies šajā skolā, bet pēdējos četrus gadus mācījies koledžā, vēsta "Radio Brīvība".

Lietotnes "Telegram" kanālā "Jedu v Tatarstan" ("Braucu uz Tatarstānu") publicēts aizdomās turētā pratināšanas video, un tajā viņš stāsta, ka apzinājies sevi par dievu un ka visus neieredz.

Ņemot vērā Kazaņā notikušo traģēdiju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins licis Krievijas Nacionālās gvardes vadītājam Viktoram Zolotovam izstrādāt jaunus noteikumus par ieroču veidiem, kas var atrasties civilistu īpašumā.

Kremlī norādīja, ka dažkārt kā medību ieroči tiek reģistrēti ieroči, kas citās valstīs tiek izmantoti kā kaujas ieroči.

Visās Tatarstānas mācību iestādēs jau šobrīd tiek īstenoti pastiprināti drošības pasākumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Pasaule Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Lasiet arī

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.