Atēnās pie savas mājas nošauts slavens kriminālistikas žurnālists

Pasaule
LETA 20:04, 09.04.2021 0

Atēnās piektdien pie savām mājām nošauts pieredzējušais kriminālistikas žurnālists Jorgoss Karaivazs.

 
Foto: LETA

Karaivazs, kurš strādāja privātajā telekanālā "Star" un vadīja ziņu blogu "bloko.gr", tika sašauts vairākas reizes Atēnu dienvidos, atsaucoties uz avotu policijā, ziņoja aģentūra AFP.

"Slepkavība ir šokējusi mūs visus," paziņoja Grieķijas valdības preses pārstāve, piebilstot, ka varasiestādes jau izmeklē notikušo.

Mediji ziņo, ka žurnālistu sašāvuši divi vīrieši uz motocikla.

""Bloko.gr" dibinātāja un īpašnieka vairs nav kopā ar mums. Kāds izvēlējās apklusināt viņu, ar lodēm atturēt viņu no stāstu rakstīšanas," paziņoja "bloko.gr".

Saskaņā ar mediju ziņoto Karaivazs, kurš bija viens no pieredzes bagātākajiem un pazīstamākajiem kriminālistikas žurnālistiem Grieķijā, bija precējies un viņam ir bērns.

Lai gan Grieķijas mediju redakcijas regulāri piedzīvo vandālismu un citus uzbrukumus, žurnālistu slepkavības notiek reti.

Vairāki žurnālisti atrodas policijas aizsardzībā pēc draudu saņemšanas, bet mediji ziņo, ka Karaivazs nav bijis viens no viņiem.

Karaivaza slepkavība notikusi laikā, kad Grieķijas varasiestādes izpelnījušās kritiku par lielu policijas resursu tērēšanu kāda pretrunīgi vērtēta televīzijas žurnālista aizsardzību.

Pilsoņu aizsardzības ministrs Mihals Hrisohoidiss parlamentā izteicās, ka valsts resursi tiek izmantoti "sabiedriskās sfēras žurku" aizsardzībai, kas to nav pelnījušas.

"Pēdējos 20 gadus katrs [policijas] ministrs ir centies atsaukt policistus no VIP pienākumiem un nolikt viņus atpakaļ frontes līnijā," sacīja ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.