Tramps nācis klajā ar uzrunu un sola demokrātus sakaut arī trešo reizi

Pasaule
LETA 12:53, 01.03.2021 0

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps savā pirmajā publiskajā uzrunā kopš prezidenta amata atstāšanas licis noprast, ka varētu vēlreiz kandidēt vēlēšanās 2024.gadā.

 
Foto: LETA

Tramps arī pavēstīja, ka neplāno dibināt jaunu partiju, un pauda pārliecību, ka Republikāņu partija kļūs stiprāka un vienotāka.

Tramps uzrunā Konservatīvās politiskās rīcības konferencē (CPAC) Orlando svētdien skaidri nepaziņoja, ka gatavojas kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās, bet deva mājienu, ka to varētu darīt.

Tramps lika noprast, ka pagājušajā gadā notikušajās prezidenta vēlēšanās patiesībā uzvarējis viņš, un sacīja, ka varētu izlemt "sakaut viņus trešo reizi".

Bijušais Baltā nama saimnieks joprojām apgalvo, ka vēlēšanās notika krāpšanās un patiesībā uzvarējis viņš nevis demokrātu kandidāts Džo Baidens. Taču nekādus pierādījumus saviem apgalvojumiem Tramps nav sniedzis.

Tramps arī noraidīja ideju par jaunas partijas dibināšanu, nosaucot šādas runas par viltus ziņām.

Tramps arī kritizēja Baidena politiku, kas ir neierasts solis bijušajam prezidentam, kurš tikai pavisam nesen atstājis amatu.

Viņš paziņoja, ka Baidena pirmais mēnesis prezidenta amatā bijis postošākais mūsdienu vēsturē, un pārmeta Baidenam centienus pārveidot ASV par sociālistu valsti.

Tramps joprojām ir ļoti populārs Republikāņu partijā un savu atbalstītāju vidū.

CPAC dalībnieku aptaujā atklājās, ka 95% vēlētos, lai tiek turpināta Trampa politika. Un 70% aptaujāto vēlētos, lai Tramps 2024.gadā atkal kandidē prezidenta vēlēšanās.

Trampa kritiķi CPAC šogad nepiedalījās.

Konference parasti notiek Vašingtonā, bet šogad tika pārcelta uz Floridu, jo tur spēkā vieglāki ierobežojumi cīņā pret Covid-19.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Lasiet arī

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.