Izraēlā kino, teātros, sporta zālēs ielaiž tikai potētos un Covid pārslimojušos

Pasaule
LETA 21:33, 21.02.2021 0

Izraēlā no svētdienas atcelti vairāki Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi, cita starpā paredzot, ka pret jauno koronavīrusu vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie varēs apmeklēt kinoteātrus, teātrus, muzejus, sporta centrus un baseinus un apmesties viesnīcās, uzrādot tā dēvēto "zaļo pasi" un ievērojot piesardzības noteikumus.

 

Kā tviterī pavēstījis veselības ministrs Juli Edelšteins, tādu cilvēku valstī pašlaik ir vairāk nekā 3,2 miljoni.

Atsāk darbu veikali un tirgi, bet apmeklētāju plūsmas tiek stingri regulētas. Skolas pēc gandrīz divu mēnešu pārtraukuma daļēji pāriet uz mācībām klātienē. Ievērojot tā dēvēto luksofora sistēmu, kas apdzīvotās vietas klasificē atbilstoši vīrusa izplatībai, skolās pagaidām atgriezīsies piekto, sesto, vienpadsmito un divpadsmito klašu skolēni, bet pilnībā izglītības sistēma varētu atsākt darbu normālā režīma marta sākumā.

Izraēla izvērsusi vienu no straujākajām vakcinācijas kampaņām pasaulē - no 9,3 miljoniem valsts iedzīvotāju līdz šim vakcinēta jau gandrīz puse - 4,3 miljoni, un gandrīz trīs miljoni no viņiem jau saņēmuši arī otro poti.

Tomēr vīrusa izplatība Izraēlā turpinās, un joprojām paliek spēkā pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi, ko valdība noteica decembrī, ieviešot valstī jau trešo karantīnu.

Pandēmijas krīzes operāciju vadītājs Nahmans Ašs brīdinājis cilvēkus nekļūt bezrūpīgiem, lai nenāktos izsludināt karantīnu valstī ceturto reizi. Viņš aicinājis turpināt valkāt maskas, ievērot higiēnas prasības un distancēšanos.

"Man ir lielas bažas par turpmākajām dienām saistībā ar pašreizējo eiforiju par ekonomikas atvēršanos un skolēnu atgriešanos skolās," viņš atzinis, runājot pa Izraēlas Armijas radio.

Kā svētdien paziņojusi Izraēlas Veselības ministrija, pierādījies, ka "Pfizer" un "BioNTech" vakcīna ir ļoti efektīva un divas nedēļas pēc otrās potes saņemšanas par gandrīz 99% spēj novērst hospitalizācijas nepieciešamību, smagu slimības gaitu un nāvi.

Kopš pandēmijas sākuma Izraēlā ar jauno koronavīrusu inficējušies vismaz 743 000 cilvēki un tā izraisītā slimība Covid-19 prasījusi 5521 cilvēka dzīvību. Trīs līdzšinējās karantīnas paralizējušas valsts ekonomiku, bezdarba līmenis valstī pārsniedzis 20%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Veselība Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.