• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas mājsaimniecību izdevumi pārtikai pērn lielāki nekā ES vidēji

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:56, 28.12.2020


Latvijas mājsaimniecības pārtikas un bezalkoholisko dzērienu iegādei pērn tērējušas 18,2% no kopējiem izdevumiem, kas ir augstāks līmenis nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pirmdien publicētie dati.


Foto: LETA

Visvairāk pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem pagājušajā gadā tērējušas mājsaimniecības Rumānijā (26% no kopējiem izdevumiem), tai seko Lietuva (20,2%), Igaunija (19,3%), Bulgārija (18,4%), Horvātija (18,3%) un Latvija.

Savukārt vismazākā izdevumu daļu šo produktu iegādei 2019.gadā bijusi mājsaimniecībām Lielbritānijā (8%), Īrijā (8,6%), Luksemburgā (8,9%), Austrijā (9,7%) un Vācijā (10,8%).

ES vidēji mājsaimniecības pārtikas un bezalkoholisko dzērienu iegādei tērējušas 12,1% no saviem kopējiem izdevumiem.

"Eurostat" norāda, ka pārtikas produkti un bezalkoholiskie dzērieni ir trešā nozīmīgākā mājsaimniecību izdevumu kategorija pēc tēriņiem mājokļu uzturēšanai, ūdensapgādei, elektroenerģijas, gāzes un citu kurināmo iegādei, kas veido 23,5% no kopējiem izdevumiem, un tēriņiem transportam, kas sasniedz 13,1% no mājsaimniecību izdevumiem.

Latvijas mājsaimniecību tēriņi mājokļu uzturēšanai, ūdensapgādei, elektroenerģijas, gāzes un citu kurināmo iegādei pērn veidoja 20,9% no kopējiem izdevumiem, bet tēriņi transportam sasniedza 12,1%.

Lietuvas mājsaimniecību izdevumi šajās divās kategorijās 2019.gadā veidoja attiecīgi 14,9% un 15,8%, bet Igaunijā - 18,9% un 11,7%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Gruzijā prokrieviskā partija ieguvusi vairākumu parlamentā

Gruzijas valdošā partija "Gruzijas sapnis" sestdien notikušajās vēlēšanās ieguvusi vairākumu valsts parlamentā, svētdien paziņoja centrālā vēlēšanu komisija, savukārt opozīcija uzskata rezultātus par viltotiem.

Pasaule Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 80 dronus

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Lasiet arī

Sabiedrība Skolēnu pārtikas pakās iekļauts Polijas piens. Rīgas pašvaldība skaidro kāpēc

Rīgas skolēnu pārtikas pakās iekļauts Polijā ražots augstā temperatūrā apstrādāts piens, kuru nepiedāvā Latvijas ražotāji, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Sabiedrība Ukrainas izcelsmes olu produktā atkal konstatē salmonellas

Vienā uz robežas ņemtā Ukrainas izcelsmes olu produkta "Olu dzeltenuma pulveris Ovomix P6002" paraugā konstatētas salmonellas, apstiprina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) saņemtie laboratorisko izmeklējumu rezultāti

Ekonomika Ekonomikas ministrija: pārtikas pietiks visiem!

Ekonomikas ministrija (EM) aicina iedzīvotājus iepirkties operatīvi un bez stresa, jo pārtikas pietiks visiem, pirmdien žurnālistiem sacīja EM valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa.