Lielbritānijā reģistrējušies ap 108 000 Latvijas valstspiederīgo

Pasaule
LETA 10:27, 09.12.2020 0

Pirms "Brexit" Lielbritānijā ir reģistrējušies ap 108 000 Latvijas valstspiederīgo, šorīt TV3 stāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

 
Foto:

Rinkēvičam gan neesot informācijas, cik no šiem valstspiederīgajiem varētu būt pieņēmuši britu pilsonību, lai novērstu jebkādas bažas par savu statusu Lielbritānijā pēc "Brexit".

Latvijas politiķis sacīja, ka Latvija joprojām cer uz vienošanos starp Eiropas Savienību (ES) un Lielbritāniju par nākotnes attiecībām, lai arī pašlaik process rit smagi.

Pēc ministra vārdiem, Latvijas galvenās intereses "Brexit" kontekstā - pilsoņu tiesības - nav lielākais klupšanas akmens pušu sarunās, bet lielākās domstarpības ir par kvotām, zvejas tiesībām, strīdu kārtošanu u.tml. jautājumiem.

Rinkēvičs vērtēja, ka nav atsevišķu uzņēmējdarbības nozaru, kurām būs lielākas vai tieši pretēji - mazākas - problēmas "Brexit" dēļ. Savulaik Ārlietu ministrija kā būtiski ietekmētu jomu identificējusi kokapstrādi, kurā Latvijai ir plaši sakari ar Lielbritāniju, tomēr ministrs uzsvēra, ka izmaiņas skars visus Latvijas uzņēmējus, kas darbojas Britu salās.

Savukārt runājot par personu pārvietošanās pēc "Brexit", Latvijas politiķis cer, ka īstermiņa braucieniem nekas būtiski nemainīsies un, piemēram, neveidosies rindas pie kontroles iestādēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Kultūra Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.

Ekonomika Apģērbu kompānijai «Ted Baker» noteiks maksātnespējas administrāciju

Lielbritānijas apģērbu kompānija "Ted Baker" otrdien tiesā iesniegusi prasību tai Eiropā noteikt maksātnespējas administrāciju, ņemot vērā uzņēmuma parādsaistības un sarežģītos mazumtirdzniecības apstākļus.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kultūra Princese Keita atvainojas par rediģēto ģimenes foto

Velsas princese Keita pirmdien atvainojās par sajukumu, ko radījusi Kensingtonas pils izplatītā viņas ģimenes fotogrāfija, kas pirms publiskošanas tikusi rediģēta.