Itālijā policija atklāj cilvēku kontrabandistu grupējumu; 19 apcietinātie

Pasaule
LETA 21:00, 05.12.2020 0

Itālijas policija sestdien paziņojusi, ka apcietinājusi 19 cilvēkus, kas palīdzējuši migrantiem nokļūt Itālijā un pēc tam šķērsot Francijas robežu, lai viņi varētu doties tālāk uz Ziemeļeiropu.

 
Foto:

Apcietinātie darbojušies noziedzīgā grupējumā, kurā apvienojušies Irākas kurdi, afgāņi, pakistānieši un itālieši.

Grupējuma locekļi palīdzējuši migrantiem šķērsot Vidusjūras austrumdaļu un nokļūt Itālijā, sagādājuši viņiem viltotus dokumentus un tad nakts laikā organizējuši viņu pārvešanu pāri Francijas robežai. Par visu "pakalpojumu" migrantiem pieprasīti aptuveni 6000 eiro, ko parasti samaksājuši viņu tuvinieki ar naudas pārskaitījumu vai "savākšanas punktos" Turcijā.

Aresti veikti Milānā, Turīnā, Bari un Ventimiljā. Aizturētajiem izvirzītas apsūdzības par dalību noziedzīgā apvienībā, kas veicina nelegālo imigrāciju.

Izmeklēšana šai lietā sākta jau 2018.gadā pēc kādas migrantu grupas izcelšanās Sicīlijas austrumkrastā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.