Rinkēvičs iekļauj 26 Baltkrievijas pilsoņus Latvijai nevēlamo personu sarakstā

Pasaule
LETA 18:30, 20.11.2020 0

Pamatojoties uz Latvijas Ministru kabinetā lemto, kā arī koordinējot ar Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministrijām, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) nolēmis uz nenoteiktu laiku noteikt ieceļošanas aizliegumu Latvijā 26 Baltkrievijas pilsoņiem, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

 
Foto: LETA

Ieceļošanas aizliegums ir noteikts Baltkrievijas informācijas ministram, sporta un tūrisma ministram un viņa vietniekam, kā arī citām amatpersonām no iekšlietu un tieslietu struktūrām, arodbiedrībām un valsts propagandas medijiem.

Latvijai nevēlamo personu sarakstā tiek iekļauts Sergejs Kovaļčuks, Igors Luckijs, Mihails Portnojs, Romāns Kots, Dmitrijs Stribulevičs, Vjačeslavs Sulkovskijs, Jevgeņijs Vaicehovičs, Dmitrijs Šinkarevičs, Jurijs Strahovecs, Dmitrijs Junkevičs, Maksims Kiškovičs, Sergejs Horts, Nikolajs Karpenkovs, Marija Mazurkeviča, Ludmila Deja, Vadims Denisenko, Vladimirs Bazanovs, Grigorijs Azarjonoks, Dmitrijs Žuks, Vasīlijs Dementejs, Jeļena Nekrasova, Mihails Orda, Jeļena Mankeviča, Nikolajs Matjukevičs, Anna Varfolomejeva un Vladimirs Percovs.

Kā norāda ĀM, minētās personas ar savu rīcību ir organizējušas un atbalstījušas 2020.gada 9.augusta prezidenta vēlēšanu viltošanu un atbalstījušas tām sekojošo miermīlīgo protestu vardarbīgo apspiešanu.

Šīs personas tiek iekļautas Latvijai nevēlamo personu sarakstā papildus tām divām personām, kurām aizliegums ieceļot Latvijā noteikts 16.novembrī. LETA jau šonedēļ rakstīja, ka Rinkēvičs saistībā ar Baltkrievijas protestētāju apspiešanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvis arī Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHB) priekšsēdētāju Dmitriju Baskovu un pasaules čempionu taiboksā un kikboksā Dmitriju Šakutu.

Kopumā ieceļošanas aizliegums Latvijā saistībā ar minētajiem notikumiem Baltkrievijā šobrīd ir noteikts pret 159 personām.

Demonstrācijās pret pašpasludinātā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu kopš augusta miruši vismaz četri cilvēki. Eiropas Savienība jau aizvadītajā nedēļā nosodīja opozīcijas aktīvista Ramana Bandarenka nāvi un brīdināja Minsku par jaunu sankciju noteikšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.

Pasaule Vācijas finanšu ministra dalību festivālā izjauc smirdbumba

Vācijas finanšu ministra Kristiāna Lindnera piedalīšanos digitālās uzņēmējdarbības festivālā Hamburgā trešdien izjaukusi smirdbumba.

Pasaule Armēnijas premjerministrs Maskavā ticies ar Putinu

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans trešdien Maskavā ticies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Lasiet arī

Interesanti fakti Homoseksuāls Ganas pilsonis tiesas ceļā izcīna patvērumu Latvijā

Administratīvā rajona tiesa aprīļa beigās pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam uzdevusi valstij sniegt patvērumu Latvijā kādam homoseksuālam Ganas pilsonim, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Kriminālziņas Jelgavā konflikta laikā nogalināts vīrietis

Jelgavā šonedēļ konflikta laikā nogalināts vīrietis, ziņo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

Sabiedrība Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu

Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu, bet sākot pūs brāzmainajam vējam, lietus mākoņi izklīdīs un no Kurzemes puses nokrišņi mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.