Baidens paziņo, ka jau pieņēmis lēmumu par nākamo finanšu ministru

Pasaule
LETA 18:12, 20.11.2020 0

ASV prezidenta amatā ievēlētais Džo Baidens ceturtdien pavēstīja, ka ir izlēmis par kandidātu, ko nominēs finanšu ministra amatam.

 
Foto:

Baidens sacīja, ka par savu lēmumu paziņos tieši pirms vai uzreiz pēc Pateicības dienas, kas ASV šogad tiek svinēta 26.novembrī.

"Jūs redzēsiet, tas ir kāds, kas, kā es uzskatu, būs pieņemams visiem Demokrātiskās partijas pārstāvjiem progresīvo un mēreno koalīcijā," sacīja Baidens.

Šobrīd par vadošajām kandidātēm tiek uzskatītas bijusī Federālo rezervju sistēmas priekšsēdētāja Džaneta Jelena un Federālo rezervju sistēmas valdes locekle Laela Breinarde.

Ja ministra amatā tiks apstiprināta viena no viņām, tā būs pirmā reize, kad Finanšu ministrijas vadītāja amatā būs nonākusi sieviete.

Iesējamo kandidātu vidū minēti arī bijušais Federālo rezervju sistēmas vicepriekšsēdētājs Rodžers Fergusons un Atlantas Federālo rezervju bankas prezidents Rafels Bostiks.

Fergusons un Bostiks ir melnādainie, un, ja amatam tiks izraudzīts kāds no viņiem, tā savukārt būs pirmā reize, kad finanšu ministra matā nonāk kāds melnās rases pārstāvis.

Bostiks arī ir pirmais kādas reģionālās federālās bankas vadītājs, kas ir gejs un neslēpj savu orientāciju.

Medijos iepriekš izskanējuši minējumi, ka finanšu ministra postenis varētu interesēt arī senatorei Elizabetei Vorenai.

Telekanāls CNN ceturtdien vēstīja, ka Baidens jaunnedēļ varētu nosaukt jaunā valsts sekretāra, kā arī vēl viena ministra vārdu.

Tas varētu notikt jau pirmdien vai otrdien, sacīja CNN avots.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Kultūra Miris Latvijas Nacionālās operas ilggadējais solists Blaumanis

Trešdien, 15.maijā, mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ilggadējais solists, baritons Andris Blaumanis, vēsta LNOB.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.