Aptauja: teju 80% amerikāņu uzskata Baidenu par vēlēšanu uzvarētāju

Pasaule
LETA 10:40, 11.11.2020 0

Teju 80% amerikāņu uzskata, ka ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis demokrātu kandidāts Džo Baidens, liecina aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" veiktās aptaujas rezultāti.

 
Foto:

Vairāki vadošie ASV televīzijas kanāli sestdien ziņoja, ka ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Baidens, pārspējot pašreizējo Baltā nama saimnieku Donaldu Trampu.

Baidens šobrīd atbilstoši mediju aplēsēm jau ir nodrošinājis vismaz 279 elektoru balsis no uzvarai nepieciešamajām 270, bet Tramps - 214.

Tramps joprojām nav atzinis vēlēšanu iznākumu un plāno tiesā apstrīdēt vēlēšanu rezultātus.

"Reuters" un "Ipsos" aptauja, kas tika veikta no sestdienas līdz otrdienai, parādīja, ka 79% pieaugušo amerikāņu uzskata Baidenu par vēlēšanu uzvarētāju. Vēl 13% respondentu sacīja, ka iznākums vēl nav zināms, 3% sacīja, ka uzvarējis Tramps, bet 5% nebija viedokļa.

Par Baidena uzvaru bija pārliecināti 60% aptaujāto republikāņu un teju katrs demokrāts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Lasiet arī

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Sabiedrība EP vēlēšanu reitingos līderos nostiprinās Nacionālā apvienība

Marta otrajā pusē lielākais vēlētāju atbalsts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pētījumu kompānijas SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

Pasaule Rozenvalds: Izteiktu līderu gaidāmajās EP vēlēšanās visdrīzāk nebūs

Pēc trim mēnešiem gaidāmajās Eiropas parlamenta (EP) vēlēšanās izteiktu līderu visdrīzāk nebūs, sarunā ar aģentūru LETA sacīja politologs Juris Rozenvalds.

Pasaule Krievijas varasiestādes: akcija «Pusdienlaiks pret Putinu» ir nelikumīga

Maskavas prokuratūra ceturtdien brīdinājusi, ka opozīcijas iecerētā akcija "Pusdienlaiks pret Putinu" esot nelikumīga.