• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas OCTA turpinās darboties Lielbritānijā arī pēc bezvienošanās breksita

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:51, 05.11.2020


Latvijas transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskā atbildības (OCTA) apdrošināšana turpinās darboties Apvienotajā Karalistē arī bezvienošanās breksita gadījumā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.



Viņš norādīja, ka LTAB turpina aktīvi sekot līdzi scenārijiem pēc kādiem var notikt Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

"Lai arī viens no šobrīd reālākajiem variantiem ir tā saucamais bezvienošanās breksits, Latvijas OCTA īpašniekiem, kuri darba vai privātās vajadzībās ar automašīnu devušies uz Apvienoto Karalisti, nav pamata bažīties, ka šāda scenārija gadījumā viņi pēkšņi paliks bez obligātās apdrošināšanas seguma," skaidroja Abāšins.

Viņš norādīja, ka nesen izskanējusi maldinoša informācija, ka bezvienošanās breksita gadījumā cietīs Latvijas OCTA polišu īpašnieki. Abāšins uzsvēra, ka nav nekāda pamata apgalvot, ka tie autoīpašnieki, kas ar savu spēkratu atrodas Apvienotajā Karalistē, paliks bez apdrošināšanas seguma.

"Neatkarīgi no breksita gala iznākuma, Apvienotā Karaliste arī pēc izstāšanās no ES, paliks Zaļās kartes sistēmas dalībvalsts, un attiecībā uz OCTA apdrošināšanu tā paliks integrēta ar ES. Latvijas OCTA polišu īpašnieki, tostarp tie, kas savu atbildību apdrošinājuši ar OCTA standartlīgumu, tāpat kā līdz šim būs aizsargāti un, izraisot negadījumu Apvienotajā Karalistē, saņems OCTA polises aizsardzību. Tāpat kā līdz šim - Latvijas apdrošinātāji izmaksās atlīdzības cietušajiem Apvienotajā Karalistē, pamatojoties uz mūsu valstī iegādātu, spēkā esošu apdrošināšanas polisi," pauda LTAB vadītājs.

Abāšins uzsvēra, ka joprojām ir neatbildēts jautājums, vai pēc breksita Apvienotās Karalistes robežu varēs šķērsot tāpat kā līdz šim ar OCTA standartlīgumu, vai arī uz robežas tiks pieprasīts papildus uzrādīt Zaļo karti.

Viņš skaidroja, ka šis ir politisks jautājums, par kuru jāvienojas ES un Apvienotās Karalistes politiķiem.

"Tikmēr autoīpašniekiem, kas plāno iegādāties jaunu OCTA polisi, un zina, ka tās darbības laikā ar savu spēkratu dosies uz Apvienoto Karalisti, iesaku sazināties ar savu apdrošinātāju, lai savlaicīgi izvēlētos piemērotāko risinājumu konkrētajai situācijai," pauda LTAB valdes priekšsēdētājs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Lasiet arī

Pasaule Džonsons un Leiena lems, vai jāturpina pēcbreksita sarunas

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons un Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena svētdien lems, vai ir vērts turpināt pēcbreksita sarunas.

Pasaule Neizslēdz, ka breksita pārejas periods tiks pagarināts

Nav izslēgts, ka breksita pārejas periods tiks pagarināts, pieļauj ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ekonomika Raidījums: KP lēmuma dēļ nākamgad varētu pieaugt OCTA polišu cenas

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam (LTAB) nelabvēlīgā Konkurences padomes (KP) lēmuma dēļ nākamgad varētu pieaugt transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) polišu cenas, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Sabiedrība Latvijā bez OCTA pārvietojas aptuveni 1% auto

Ceļu satiksmē piedalās aptuveni 1% transportlīdzekļu bez obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA), liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kampaņas "Ja Tev nav OC/TA - nebrauc!" laikā apkopotā statistika.