Lietuvā tiks ieviesta valsts mēroga karantīna

Pasaule
LETA 17:17, 03.11.2020 0

Lietuvas valdība trešdien plāno pieņemt lēmumu par valsts mēroga karantīnas ieviešanu no sestdienas uz vismaz trim nedēļām, otrdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

 
Foto:

"Rīt valdībai tiks ierosināts ieviest vispārēju karantīnu, sākot no šīs nedēļas beigām, domājams, no sestdienas pusnakts," viņš norādījis pēc Covid-19 krīzes pārvaldības komitejas sēdes.

Kā liecina Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra dati, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 3.novembrī Lietuvā sasniedzis 334. Pagājušajā nedēļas nogalē vienas diennakts laikā atklāto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedza 1000, un otrdien inficēšanās apstiprināta 897 cilvēkiem.

Lietuvas pašvaldības, balstoties uz epidemioloģiskajiem kritērijiem, pašlaik sagrupētas trīs Covid-19 izplatības zonās - sarkanajā, dzeltenajā un zaļajā. Sarkanajā zonā jau iekļautas 34 no 60 pašvaldībām, un vietēja mēroga karantīna izsludināta 21 pašvaldībā, tai skaitā trīs lielākajās pilsētās - Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. Vēl 21 pašvaldība ietilpst dzeltenajā zonā un piecas - zaļajā zonā.

Kā pastāstījis Skvernelis, viņš ieteicis atstāt zaļās zonas pašvaldības bez stingrākiem ierobežojumiem, bet pārējie valdības locekļi tam nav piekrituši.

Valsts mēroga karantīna Lietuvā jau bija spēkā no 16.marta līdz 16.jūnijam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Kipra nolēmusi ieviest nakts komandantstundu

Kipras Republika trešdien paziņoja, ka ieviesīs nakts komandantstundu un citus pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas gadījumu skaita straujo palielināšanos.

Pasaule Lietuvā uz trim nedēļām ieviesīs valsts mēroga karantīnu

Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu no sestdienas uz trim nedēļām ieviest valsts mēroga karantīnu, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību.

COVID-19 Dzīve apstājusies: no šodienas Vācija atrodas karantīnas režīmā

Sabiedriskā dzīve Vācijā pirmdien teju pilnībā apstājusies, valstī spēkā stājoties stingrā karantīnas režīma noteikumiem.