Leiena pauž optimismu par iespēju ES samitā panākt vienošanos

Pasaule
LETA 20:18, 20.07.2020 0

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena pirmdien pauda optimismu par iespēju jau ceturto dienu Briselē notiekošajā Eiropas Savienības (ES) samitā panākt vienošanos par bloka ekonomikas atveseļošanas fondu.

 
Foto:

"Man ir iespaids, ka Eiropas līderi patiešām vēlas vienošanos," žurnālistiem sacīja Leiena.

"Šodien man ir pozitīvs noskaņojums. Mēs vēl nesam panākuši [vienošanos]. bet lietas notiek īstajā virzienā," teica EK prezidente.

Viņa uzsvēra, ka tagad samitā sākas izšķirošais posms, lai panāktu vienošanos.

"Mums ir vajadzīgs risinājums, Eiropas pilsoņiem ir vajadzīgs risinājums, Eiropas Savienībai ir vajadzīgs risinājums, vajadzīga vienošanās, lai pārvarētu šo krīzi un sagatavotu Eiropu nākotnei," sacīja Leiena.

Jau ziņots, ka Briselē jau ceturto dienu turpinās ES samits, kurā iecerēts panākt vienošanos par 750 miljardu eiro fondu bloka ekonomikas atveseļošanai pēc koronavīrusa izraisītās krīzes, kā arī par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027.gadam.

Sākumā bija paredzēts, ka samits notiks piektdien un sestdien, taču, nespējot panākt vienošanos, tas tika pagarināts līdz svētdienai un pēc tam - līdz pirmdienai.

Sarunas, kas sākās svētdienas pēcpusdienā, turpinājās līdz pirmdienas rītam. Paredzēts, ka pirmdien samita sēde sāksies plkst.16 (17 pēc Latvijas laika).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Lasiet arī

Ekonomika Krievijas eksports uz Eiropu pērn nokrities par 68%

Krievijas eksporta apjoms uz Eiropas valstīm pērn veidoja 84,9 miljardus dolāru, kas ir par 68% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts Muitas dienesta publiskotie dati.

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji karu Ukrainā uzskata par ES svarīgāko problēmu

Latvijā 42% iedzīvotāju par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras Eiropas Savienība (ES), atzīst karu Ukrainā, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.

Pasaule Eiropadomi, iespējams, vadīs Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels jūnijā kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un uzvaras gadījumā atstās līdzšinējo amatu, vēsta Beļģijas mediji.