Demisionē Francijas premjerministrs. Makrons: Būs jauna komanda!

Pasaule
LETA 15:34, 03.07.2020 0

Francijas premjerministrs Eduārs Filips piektdien iesniedzis atlūgumu prezidentam Emanuelam Makronam, pavēstīja Elizejas pils.

 
Foto:

Makrons iepriekš paziņoja, ka, lai izpildītu viņa prezidentūras atlikušo divu gadu uzdevumus, nepieciešama jauna komanda.

"Jaunajā posmā ir jauni neatkarības, atjaunošanas, samierināšanās mērķi, kā arī jainas metodes. Tāpēc būs jauna komanda," Makrons sacīja intervijā reģionālajam laikrakstam "La Montagne".

Jau dažas stundas vēlāk Makrons premjerministra amatā iecēla Žanu Kasteksu.

Lai gan Kastekss faktiski pārstāv opozīcijā esošos labējos un līdz 2020.gada sākumam bija Republikāņu partijas biedrs, viņam tikausi uzticēta uzraudzība pār valsts atlabšanas procesu pēc covid-19 pandēmijas.

Francijas tautsaimniecībai sākot atgūties no pandēmijas sekām, Makrons paziņojis, ka viņš valdībai nospraudīs "jaunu kursu", un sagaidāms, ka dienas gaitā tiks paziņots par plašākām pārmaiņām kabineta sastāvā.

Valdības maiņa bija gaidāma, jo svētdien notikušajās Francijas pašvaldību vēlēšanās, kurās bija vērojama rekordzema vēlētāju aktivitāte, lielus panākumus guva zaļie, kamēr Makrona dibinātā valdošā centriskā partija "Uz priekšu, Republika!" (LREM) demonstrēja ļoti blāvu sniegumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.