• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV kustības "Melno dzīvēm ir nozīme" mītiņā sašauti divi cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:19, 28.06.2020


Apšaudē, kas ASV izcēlusies kustības "Black Lives Matter" ("Melno dzīvēm ir nozīme") mītiņa laikā Kentuki pavalstī, viens cilvēks nogalināts, bet otrs ievainots, ziņo policija.


Foto:

Incidents noticis sestdienas vakarā Džefersona parkā Lūivilas centrā, kur jau nedēļām ilgi notiek protesta akcijas, kuras izsaukusi melnādainās Breonas Teilores nogalināšana.

26 gadus veco ātrās palīdzības uzņemšanas sanitāri nošāva pēc ielaušanās viņas dzīvoklī, kas, kā apgalvo likumsargi, ticis izmantots narkotiku tirdzniecībai.

Viņas nāve martā uzkurināja kampaņu pret rasismu un policijas brutalitāti, kas maijā pēc Džordža Floida nāves policijas aizturēšanas operācijas laikā Mineapolisā dramatiski vērsās plašumā un pārauga grautiņos visas valsts mērogā.

Pēdējā laikā šie protesti no ASV pārsviedušies arī uz citām valstīm.

Lūivilas aglomerācijas policija vēsta, ka kārtības sargi uz parku izsaukti ap plkst.21.

Incidenta laikā viens cilvēks miris no šautiem ievainojumiem parkā, bet brīdi vēlāk otrs sašauts pie parkam iepretī esošā pilsētas tiesu nama.

Pagaidām nav skaidrs, vai šāvis viens vai vairāki cilvēki.

Iepriekš laikraksts "Louisville Courier Journal" ziņoja, ka "bruņotas patriotu grupas" gatavojas organizēt protestu akciju norises vietā kontrdemonstrāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.