Obama ir iznīcinošs: Tie, kas atrodas pie varas, nezina, ko dara

Pasaule
LETA 14:25, 17.05.2020 1

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama sestdien asi kritizējis amatpersonu rīcību pandēmijas situācijā, paziņojot, ka daudzas amatpersonas pat neizliekas, ka kontrolē situāciju.

 

"Vairāk nekā jebkas cits, šī pandēmija ir pilnībā beidzot norāvusi priekškaru idejai, ka daudzi no tiem, kas atrodas pie varas, zina, ko dara," uzrunājot koledžas absolventus ar video starpniecību, sacīja Obama.

Viņš nesauca vārdā pašreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu vai konkrētas amatpersonas, bet sacīja, ka daudzas no amatpersonām pat neizliekas, ka kontrolē situāciju.

Atsevišķi uzrunājot vidusskolu beidzējus, Obama norādīja, ka viņiem pandēmijas dēļ nāksies pieaugt ātrāk nekā citām paaudzēm, un aicināja jauniešus darīt to, ko uzskata par pareizu.

"Darīt to, kas (..) šķiet ērti, kas ir viegli, tā domā mazi bērni. Diemžēl, daudzi tā dēvētie pieaugušie, tostarp daži ar smalkiem tituliem un svarīgiem darbiem, joprojām domā tā, tieši tādēļ viss ir sagājis šķērsām," sacīja Obama, acīmredzot mērķējot uz Trampu un administrācijas amatpersonām.

Demokrāti ir asi kritizējuši Trampa relaksēto pieeju jaunā koronavīrusa pandēmijai februārī un Covid-19 testu ilgstošo trūkumu valstī.

Kopš Baltā nama atstāšanas 2017.gada sākumā Obama ir lielākoties atturējies publiski kritizēt Trampa administrāciju.

Pagājušajā nedēļā medijos noplūda fragmenti no Obamas privātas konferences zvana, kurā viņš nodēvējis ASV rīcību cīņā ar pandēmiju par "absolūti haotisku katastrofu".

Sarunā Obama arī sacījis, ka "likuma vara ir apdraudēta" pēc tam, kad tika atceltas kriminālapsūdzības pret bijušo Trampa nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.