Tramps: Cilvēki mirtu lidmašīnās un viesnīcās, mēs visur redzētu nāvi

Pasaule
LETA 09:26, 01.04.2020 0

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien atzina, ka koronavīrusa riski ir krietni nopietnāki par parastās gripas riskiem, ar šo paziņojumu koriģējot savus agrākos izteikumus.

 

Preses konferencē Baltajā namā Tramps atzina, ka "daudzi cilvēki" iepriekš sacījuši, ka ASV vajadzētu ļaut, lai koronavīrusa process rit savu gaitu tāpat kā sezonālā gripa.

"Lai tas pāriet, neko nedariet, lai tas vienkārši pāriet, un domājiet par to kā par gripu," šie cilvēki teikuši Trampam. "Bet tā nav gripa. Tā ir briesmīga."

Tramps iepriekš vairākkārt tika apgalvojis, ka Covid-19 pandēmija ir pielīdzināma sezonālajai gripai.

Prognozes, ka ASV pandēmijā varētu nomirt 100 000 cilvēku, arī ja tiek ievērota sociālā distancēšanās, pēc visa spriežot, mainījušas Trampa domas.

Ja sociālā distancēšanās netiks ievērota, nāves gadījumu skaits var sasniegt 2,2 miljonus, otrdien brīdināja Tramps.

"Ja mēs nedarītu neko, ja mēs tikai turpinātu dzīvot, mēs redzētu, kā cilvēki mirst lidmašīnās, mēs redzētu, kā cilvēki mirst viesnīcu foajē. Mēs visur redzētu nāvi," sacīja Tramps.

Tramps arī brīdināja, ka valstij ir gaidāmas "ļoti sāpīgas" nākamās divas nedēļas cīņā pret jaunā koronavīrusa pandēmiju, kas saskaņā ar Baltā nama brīdinājumu varētu prasīt pat 240 000 amerikāņu dzīvības.

"Tās būs ļoti sāpīgas, ļoti, ļoti sāpīgas divas nedēļas," Tramps sacīja preses konferencē Baltajā namā.

Viņš nosauca šo pandēmiju par "mēri".

"Es gribu, lai katrs amerikānis būtu sagatavots grūtajām dienām, kas ir priekšā," sacīja Tramps.

Galvenie veselības eksperti paziņoja, ka lēmums uzturēt stingru sociālo distancēšanos ir vienīgais veids, kā apturēt viegli pārnesamo vīrusu, pat ja tas radītu smagas sekas ekonomikai, trim ceturtdaļām amerikāņu esot pašizolācijā.

"Nav nekādas maģiskas vakcīnas vai terapijas. Tā ir tikai uzvedība, mūsu katra uzvedība, [..] kas mainītu šīs vīrusa pandēmijas gaitu nākamo 30 dienu gaitā," sacīja Baltā nama koronavīrusa reakcijas koordinatore Debora Birksa.

Viņa šajā preses konferencē parādīja grafiku, kurā bija parādīti no 100 000 līdz 240 000 nāves gadījumu ASV, ņemot vērā pašreizējos ierobežojošos pasākumus.

Nāves gadījumu skaits Covid-19 pandēmijā ASV jau ir pārsniedzis reģistrēto nāves gadījumu skaitu Ķīnā, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, liecina otrdien publiskoti Džonsa Hopkinsa universitātes dati.

ASV no Covid-19 miruši 3415 cilvēki, Savienotajām Valstīm šajā drūmajā statistikā apsteidzot Ķīnu, kas paziņojusi par 3309 nāves gadījumiem. ASV arī ir 175 067 apstiprināti koronavīrusa gadījumi - vairāk nekā jebkurā citā pasaules valstī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Lasiet arī

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Veselība Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.