• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV saskaņojušas ar talibiem septiņu dienu plānu vardarbības samazināšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:35, 13.02.2020


Miera sarunu ietvaros Savienotās Valstis panākušas vienošanos ar talibiem par "septiņu dienu plānu vardarbības mazināšanai", ceturtdien paziņojis ASV aizsardzības ministrs Marks Espers.


Foto:

"Mēs pastāvīgi esam norādījuši, ka labākais, ja ne vienīgais risinājums Afganistānā ir politiska vienošanās," NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmē Briselē norādīja Espers.

"Mums tādas [vienošanās] pamats ir galdā, un mēs to rūpīgi izvērtēsim. Manuprāt, miers ir pelnījis izredzes," piebilda ministrs.

Sīkākus paskaidrojumus par plānu viņš nesniedza, taču avoti aģentūrai "Reuters" izteikušies, ka miera līgumu varētu parakstīt jau šomēnes, ja talibi ievērojami samazinātu vardarbību, paverot ceļu ASV karaspēka izvešanai no Afganistānas.

Līdz šim sarunas pamatā bremzējušās ASV prasības, lai talibi krasi samazinātu vardarbību, pirms noslēgt vienošanos par Savienoto Valstu kontingenta izvešanu.

Šobrīd valstī joprojām atrodas aptuveni 13 000 ASV karavīru, kā arī vairāki tūkstoši citu NATO dalībvalstu militārpersonu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Pasaule ASV Senāts atbalsta iespējamu «TikTok» aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu "TikTok", ja tā īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Pasaule Afganistānā zemestrīcē gājuši bojā vismaz 255 cilvēki

Zemestrīcē, kas naktī uz trešdienu skārusi vairākus Afganistānas pierobežas rajonus ar Pakistānu, gājuši bojā vismaz 255 cilvēki, bet 155 guvuši ievainojumus, ziņo valdības kontrolētā aģentūra "Bakhtar".

Pasaule Talibi brīdina ASV un ES par bēgļiem, ja sankcijas tiks turpinātas

Afganistānas pagaidu valdība, ko pēc varas sagrābšanas izveidojusi radikālo islāmistu kustība "Taliban", brīdinājusi ASV un Eiropas sūtņus, ka centieni vērst sankcijas pret talibu režīmu apdraud drošību un var izraisīt ekonomisko bēgļu vilni.

Pasaule Irāna atsākusi komerciālos lidojumus uz Afganistānu

Irāna trešdien atsākusi komerciālos lidojumus uz Afganistānu, vēsta mediji.

Pasaule Bijušais Latvijas armijas komandieris pastāstīja par ASV kļūdu

ASV kļūda bija veidā kā tika iziets no Afganistānas, jo nepastāvēja skaidri karaspēka izvešanas nosacījumi, pirmdien intervijā Latvijas radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.