Krievijā aizturēts Latvijā meklēšanā izsludinātais Beness Aijo

Pasaule
LETA 09:49, 12.02.2020 0

Krievijas Arhangeļskas apgabalā aizturēts Maskavas atbalstīto kaujinieku pašpasludinātās Doņeckas republikas bruņoto bandu loceklis Beness Aijo, atsaucoties uz Komunistiskās partijas pārstāvi Dmitriju Sarajevu otrdienas vakarā pavēstījusi aģentūra "Regnum".

 

Latvijas pilsonis Aijo, kas izsludināts meklēšanā par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainas teroristu rindās, aizturēts Jarenskas ciematā, kur viņš esot ieradies, lai atbalstītu vides aktīvistus, kas iestājas pret atkritumu poligona izveidi Šijesas ciemā.

Sarajevs norādījis, ka Aijo, kas savulaik Latvijā bija pazīstams kā neofašistiskās Nacionālboļševiku partijas biedrs, tagad sastāvot tā dēvētās Doņckas republikas Komunistiskajā partijā un pazīstams ar iesauku "Melnais Ļeņins".

Sarajevs apgalvo, ka Krievijas varasiestādes Aijo esot aizturējušas, pamatojoties uz Ukrainas pieprasījumu un ka viņam draud izdošana Kijevai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Lasiet arī

Pasaule profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Sports Usiks smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā uzvar Fjūriju (VIDEO)

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Rijādā smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja britu Taisonu Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamo čempionu.
Smagā svara kategorijā šī bija pirmā titulu apvienošanas cīņa šajā gadsimtā.

Veselība Kardioloģe: 10 000 soļu dienā palīdz normalizēt asinsspiedienu (+VIDEO)

Pirmo reizi satiekoties ar ģimenes ārstu, ir jālūdz izmērīt spiedienu.

Sports Rīgas maratonam reģistrējušies vairāk nekā 33 tūkstoši dalībnieku no 104 valstīm

Startam Rīgas maratona dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki, kas ir teju lielākā Rīgas maratonā reģistrētā skrējēju kopa pasākuma vēsturē.