Tallinas izvēle: Pilsēta pērk 100 ar gāzi darbināmus autobusus

Pasaule
LETA 21:50, 10.12.2019 2

Tallinas sabiedriskā transporta kompānija "Tallinna Linnatranspordi" (TLT) otrdien parakstījusi 26,96 miljonus eiro vērtu līgumu ar Polijas uzņēmumu "Solaris Bus & Coach" par 100 jaunu ar saspiesto dabasgāzi darbināmu satiksmes autobusu iegādi.

 

Līgumu parakstīja TLT vadītājs Deniss Borodičs un "Solaris" vadītājs Havjers Kaljeha.

Parakstītais līgums paredz, ka "Solaris" Tallinai piegādās 60 normāla garuma un 40 pagarinātos autobusus. Gaidāms, ka pirmie jaunie ar gāzi darbināmie autobusi Tallinas ielās sāks kursēt nākamajā vasarā.

TLT stratēģija paredz, ka līdz 2025.gadam visus vecos autobusus ar dīzeļdzinējiem paredzēts pakāpeniski nomainīt pret jauniem, tīrākiem un videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem. Šim mērķim kopumā nākamo piecu gadu laikā paredzēts iegādāties 350 jaunus ar dabasgāzi darbināmus autobusus un notiks sākotnējā gatavošanās autobusu ar elektrodzinēju ieviešanai, kas paredzēta līdz 2035.gadam.

Kopumā TLT apkalpotos maršrutus Igaunijas galvaspilsētā izmanto vairāk 140 miljoni pasažieru. TLT ir 75 autobusu maršruti, kuros kursē 529 autobusi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Lasiet arī

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.