• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smieklīga latviešu multene par runājošām sēnēm virzās pa festivāliem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:57, 17.10.2024


Šī ir režisora un scenārija autora Ēvalda Lāča izlolota filma.


Vecais Sēņotājs ar savu sēņu-mednieku suni ir drauds ikvienai sēnei mežā.

Atbilstoši sēņu laika tematikai, rudenī klajā nāk filmu studijas "Animācijas Brigāde" jaunā animācijas filma "Sēnes dzīve" mazajiem kinoskatītājiem, bet citas studijas filmas piedalās starptautiskos festivālos Londonā, Grieķijā, Nīderlandē un citur.

Filma "Sēnes dzīve" ir stāsts par Lielo Baraviku, kurā dzīvo sēņu mušu daudzbērnu ģimene. Vecais Sēņotājs ar savu sēņu-mednieku suni ir drauds ikvienai sēnei mežā, bet sēņu mušu ģimene ar asprātību un citu meža iemītnieku palīdzību nosargā savu māju un arī iegūst jaunus draugus. Šī ir režisora un scenārija autora Ēvalda Lāča izlolota filma, tās mākslinieks ir Jānis Kārkliņš, komponists Jēkabs Nīmanis. Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Pirmizrāde 18. oktobrī kinoteātrī Cinamon Alfa gan būs pieejama tikai skatītājiem ar ielūgumiem, bet plašākai publikai būs iespēja filmu noskatīties 17. novembrī 11:00 kinoteātrī Kino Bize. Šajā filmu programmā iekļauti arī citi studijas Animācijas Brigāde kinodarbi – "Burkāns neparastais" (2024), "Kājām gaisā" (2023), "Eži un lielpilsēta" (2013), "Ledus pavēlnieks" (2009).

Šajā rudenī liels panākums režisores Ineses Pavēnes debijas filmai "Burkāns neparastais", kas iekļauta 68. BFI Londonas Filmu Festivāla programmā no 9.–20. oktobrim. Tāpat studija priecājas par režisores Daces Rīdūzes jaunākās filmas Kājām gaisā un tās galvenā varoņa Sikspārnīša aktīvo dalību starptautiskajos filmu festivālos šoruden, tostarp drīzumā gaidāmajos – Animasyros festivālā Grieķijā (16.–26.10), Cinekid Nīderlandē (19.10.–1.11.), ANIMEST festivālā Rumānijā (4.–13.10.) un 66. Ziemeļu filmu dienās Lībekā, Vācijā (6.–10.11.).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Sotheby's» izsolīs humanoīda robota darinātu portretu

Izsoļu nams "Sotheby's" novembrī Londonā izsolīs angļu matemātiķa Alana Tjūringa portretu, kuru darinājis humanoīds robots.

Kultūra Latviešu reperi ierakstījuši satriecošu albumu (+VIDEO)

Dziesmai iznākusi arī video versija, kas ļaus Singapūras Satīna dalībniekus iepazīt pavism jaunos tēlos.

Kultūra Kultūras mantojuma sarakstā iekļauta jostu un zvejas tīklu darināšana

Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta latviešu tradicionālo jostu un zvejas tīklu darināšana, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Kultūra Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū

Latvija ar nacionālo stendu no 16.oktobra līdz 20.oktobrim piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, informē platforma "Latvian Literature".

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un sausa

Piektdien būs lielākoties saulains laiks un lietus nav gaidāms, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.