• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz skatuves uzstāsies slavenais mākslinieks Andris Bērziņš ar draugiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:07, 06.09.2024


Priekšnesuma un dziesmas meistaram jau ir 72 gadi, taču viņš ir teicamā formā.


Augusta koncerts Madonā izpelnījās lielas ovācijas.

Latvijas leģendārā un izcilā aktiera Andra Bērziņa īpašā koncertizrāde, kas veltīta viņa spožajai aktiera un režisora karjerai, notiks 21.septembrī VEF Kultūras pilī. Šajā svinīgajā vakarā būs iespēja izbaudīt daudzveidīgus un aizraujošus priekšnesumus, kas atklās Andra Bērziņa talanta plašumu - no dziļi emocionāliem monologiem līdz humoristiskām un sirsnīgām dziesmām, padarot šo vakaru par īstu māksliniecisku piedzīvojumu.

Andris Bērziņš ir leģenda, kas aizkustinājusi daudzu sirdis. Šis ir unikāls notikums, kurā viņš dalīsies savā dzīves stāstā, atmiņās un skatījumā uz mākslu.

Koncertizrādē piedalīsies arī aktiera dziedošie draugi - Aija Dzērve, Gundars Grasbergs, Edgars Pujāts un citi, kopīgi kavējoties atmiņās par viņa radošo ceļu. Šajā īpašajā vakarā izbaudīsim neaizmirstamus priekšnesumus, kas cildina mākslinieka daudzpusīgo talantu un ieguldījumu Latvijas teātra un kino mākslā.

Koncertā tiks atskaņotas emocionāli piepildītas Andra Bērziņa populāru teātra lomu, izrāžu un filmu dziesmas, kas tapušas pateicoties izciliem komponistiem - Raimondam Paulam, Zigmāram Liepiņam, Jānim Lūsēnam, Uldim Marhilēvičam un Uldim Stabulniekam.

Instrumentālais ansamblis "AR maestro" Anatolija Livčas vadībā uzburs lielisku muzikālo atmosfēru.

Andris Bērziņš (dzimis 1952. gada 26. jūlijā Līgatnē) ir latviešu aktieris.

Beidzis mācības Cēsu 1. vidusskolā. 1977. gadā absolvējis Latvijas konservatorijas Teātra fakultāti, 1986. gadā — Kultūras un mākslas zinātņu fakultātes Režijas nodaļu.

Kopš 1974. gada ar pārtraukumiem darbojās Dailes teātrī. Ir bijušas vairākas lomas citos teātros: neatkarīgajā teātrī "Kabata", Jaunajā Rīgas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī un citos. Tāpat tēlojis kino un TV, tai skaitā attēlojis Jagudinu TV3 seriālā "UgunsGrēks". Piedalījies Ziedoņa akmens stādīšanas pasākumā, Jūlija Krūmiņa memuāru "Iļģuciema pašpuikas stāsti" prezentācijas pasākumā, Latvijas simtgadnieku salidojumā, viesojies raidījumos "Rampas ugunis", "Preses klubs" un "Dienas personība", vadījis Latvijas Autortiesību aģentūras rīkoto Autortiesību bezgalības balvas pasniegšanas sarīkojumu. Bērziņš ir nodarbojies arī ar uzņēmējdarbību, bijis teātra kluba "Austrumu robeža" un neatkarīgā teātra "Kabata" līdzīpašnieks.

Kopā ar Raimondu Paulu, Hariju Spanovski un Jāni Paukštello saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2012 nominācijā "Labākais šlāgermūzikas albums" un kopā ar Raimondu Paulu saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2020 nominācijā "Šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albums". 2010. gadā saņēmis Latvijas Aktieru asociācijas ikgadējo balvu "Āksta cepure".

2003. gadā izdota Gunnara Treimaņa un Lenvijas Sīles grāmata par Andri Bērziņu "Es neesmu pieclatnieks, kas visiem patīk! : aktiera Andra Bērziņa mistērija 5 cēlienos". Andra Bērziņa meita Marija Bērziņa arī ir aktrise.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.