• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vērmanes dārzā notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla pasākumi

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 09:08, 15.08.2024


Vērmanes dārzā, Rīgā, šodien no plkst.17 notiks starptautiskā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla "Re Rīga!" pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine.


Foto: LETA

Paredzēts, ka no plkst.17 līdz 17.20 būs skatāmi Rīgas cirka skolas audzēkņu priekšnesumi, savukārt no plkst.17.30 līdz 18 interesenti varēs noskatīties franču apvienības "Defracto" videi pielāgoto izrādi "Croûte". No plkst.18 līdz 18.30 būs skatāma dueta "Felix & Philo" izrāde "Red Pants".

LETA jau rakstīja, ka starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" no 13.augusta līdz sestdienai, 17.augustam, notiks Rīgas cirkā, Vērmanes dārzā un Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts".

Volkinšteine norādīja, ka šogad festivālā pārstāvēti mākslinieki no vairāk nekā desmit valstīm, un programma atspoguļo dažādas cirka disciplīnas. Abi festivāla galvenie mākslinieki šogad ir no Spānijas - apvienība "Alta Gama" piedāvās veloakrobātisku aicinājumu meklēt ceļu atpakaļ pie sevis, savukārt solomākslinieks Ksavi Lareas rādīs objektu manipulācijas izrādi, kurā sastopas klaunāde, jaunā maģija un sarežģīta žonglēšanas tehnika, teica Volkinšteine.

Klauns "Cronopio" festivālā pirmizrādīs divus jaunus iestudējumus - pieaugušo auditorijai domātu bufonādes komēdiju Latīņamerikas ritmos, kā arī izrādi, kas paredzēta visjaunākajiem skatītājiem - mazuļiem līdz trīs gadu vecumam.

Šogad festivālā "Re Rīga!" notiks arī vairāku Rīgā iepriekš viesojušos cirka mākslinieku atgriešanās. Žonglēšanas apvienība "Defracto" no Francijas šoreiz Rīgā viesosies ar vietai pielāgoto izrādi "Croûte", bet fiziskā teātra un klaunādes meistars Toms Monktons skatītājus iepazīstinās ar savu karjeru noslēdzošo darbu, ko varētu dēvēt par Monktona darbu retrospekciju - spilgtāko iestudējumu fragmentu kolāžu, teica Volkinšteine.

Festivālā būs iespēja redzēt arī Baltijas cirka māksliniekus, kā arī vairākas vietējo un starptautisku mākslinieku darbizrādes - izrādes, kas vēl atrodas tapšanas procesā. Festivāla atklāšanas būs vakars veltīts sievietēm cirka mākslā - trīs izrādēs tiks risinātas dažādas sociāli aktuālas tēmas, kas vairāk adresētas pusaudžu un pieaugušo auditorijai. Atklāšanā būs skatāmas trīs darbizrādes - Morganas Morandi darbs "Miss SBarbie", "Art for Rainy Days" darbs "How a Spiral Works", kā arī "Taigi cirkas" darbu "Saucisson". Savukārt Rīgas cirka teritorijā uzstāsies apvienība "Midnight" ar nažu mešanas izrādi "Us".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī