• Erna,
  • Eva,
  • Evita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras novadā mācīs veidot tradicionālās filmas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:09, 07.08.2024


Darbnīca pievērsīsies attēlu iegūšanai ar saules gaismu.


Lai izveidotu attēlu, rūpīgi jāizstrādā 16 mm filma.

Šonedēļ Līču skolā, Ramantas pagastā aiz Mazsalacas sākas biedrības "Baltic Analog Lab" organizētā starptautiskā vasaras skola, kuras ietvaros nedēļas nogalē, 11.augustā plkst.22:00 biedrība aicina uz kino performanču vakaru, kur ar analogā kino performancēm uzstāsies vairāk nekā 30 starptautiski mākslinieki.

Starptautiskās BAL kino skolas laikā dalībnieki nedēļas garumā piedalīsies vairākās radošajās darbnīcās starptautisku pasniedzēju vadībā, apgūstot ekoloģiskus veidus darbam ar analogo 16mm kino filmu. Amerikāņu pasniedzējas Katrīnas Baueras darbnīcā dalībnieki uzņems melnbaltu kino filmu un to attīstīs, izmantojot tikai dabā pieejamos materiālus - augus, pelnus un sāli. Līdzīgi arī Lielbritānijā dzīvojošā nīderlandiešu mākslinieka Karela Dūinga vadībā dalībnieki filmas attīstīs augos bāzētā ķīmijā, bez kameras veidojot fotoķīmiskus attēlus ar augiem un saules gaismu uz filmas virsmas. Tāpat arī trešā darbnīca pievērsīsies attēlu iegūšanai ar saules gaismu, šoreiz izmantojot ar cianotipijas emulsiju noklātu filmu, radot saules staros eksponētus rada zilas krāsas attēlus.

Baltic Analog Lab jau kopš 2017.gada rīko starptautiskus analogā, eksperimentālā kino pasākumus, aicinot uz Latviju analogo audiovizuālo mediju māksliniekus gan no Eiropas, gan ASV, Kanādas un Austrālijas, no kuriem plašākais ir eksperimentālā kino festivāls "Process". BAL vasaras skola notiek trešo gadu. Šogad skolas pasniedzēju un dalībnieku vidū ir mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, ASV, Kanādas, Honkongas, Indonēzijas, Irānas, Austrālijas, Spānijas, Zviedrijas, Beļģijas, Polijas, Itālijas u.c.

Šoreiz skolas organizatori vēlas vērst dalībnieku uzmanību uz Latvijas dabu un ap to apvītajiem senajiem mītiem un nostāstiem, par kuriem stāstīs Latviešu folkloras pētnieks Sandis Laime, izvedot skolas dalībniekus pārgājienā pa Skaņākalna dabas taku. Tāpat uz skolu ir aicināti arī folkloras kopas "Delve" pārstāvji Aina Tobe un Gvido Tobis, kas iepazīstinās dalībniekus ar latviešu ugunsrituālu un mītiem.

Skolas noslēdzošās dienas vakarā, 11.augustā plkst.22:00 dalībnieki būs sagatavojuši audiovizuālu performanci, kas tiks projicēta Līču skolas pagalmā uz lielā ekrāna, izmantojot vairākus 16mm analogos kino projektorus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Teilore Svifta pauž atbalstu Herisas kandidatūrai ASV prezidenta amatam

Viena no mūzikas industrijas lielākajām zvaigznēm Teilore Svifta neilgi pēc Kamalas Herisas un Donalda Trampa televīzijas debašu beigām pauda atbalstu Herisas kandidatūrai ASV prezidenta amatam.

Kultūra Meža kapos Čakstes alejai un Baltajiem krustiem plāno noteikt īpašo statusu

Rīgas I Meža kapos Čakstes alejai un Baltajiem krustiem plāno noteikt īpašo statusu, liecina Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā izskatītais lēmumprojekts.

Kultūra Šodien Liepājā var sazināties ar mūsdienu latviešu dzejniekiem (+VIDEO)

Kultūras dzīves kalendāru spilgti iekrāso Dzejas dienas.

Kultūra «‎Very Cool People» ir latviešu grupa ar spēcīgu potenciālu (+VIDEO)

Publikai patīk lēkāt dziesmas piedziedājuma laikā.

Lasiet arī