• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«‎Latgaļa ni Reiga»‎: par ko dzied vietējie reperi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 15:52, 03.08.2024


"Mums visi lamuvārdi izskan ikdienā un līdz lirikām nemaz neaiziet".


Apvienība

Apvienība "Latgalīšu Reps" nāk klajā ar jaunu dziesmu "Ar Kaifu", kurai tika uzfilmēts arī videoklips.

Vasara, tas ilgi gaidītais un īsākais gada periods, par kuru priecājas ikviens Latvijas iedzīvotājs. Ar šo dziesmu "Latgalīšu Reps" dalībnieki Didzis un Ivo klausītājam vēlas nodot savu jaudīgi svelmaino latgaliešu atmosfēru, kas iedvesmos atlikušo vasaru pavadīt "Ar kaifu" un atgādinot, ka to var darīt dažādākos veidos un vietās, piemēram, arī Latgales novadā. Dziesmas videoklips tika uzņemts Rīgā, bet ar ironsiku atsauci "Latgaļa ni Reiga" (tulk. Latgale ne Rīga), kas aicina ikvienu klausītāju iejusties vasarīgas noskaņas ballītē ne tikai Rīgā, bet arī ārpus galvaspilsētas.

"Ar Kaifu" videoklipa operators un režisors Elvis Lācis. Dziesmas mūzikas autori un vokāls - Ivo Grigalis, Didzis Kozlovs. Dziesmas skaņas apstrādi veica Jānis Šmediņš (PrimeTime Latvia).

Latgalīšu Reps ir 2017. gadā izveidots hiphopa duets, kurā ir apvienojušies: Ivo Grigalis un Didzis Kozlovs. Grupas nosaukums ir radies 2003. gadā, kad Ivo Grigalis ierakstīja savu pirmo dziesmu “Visu kū tu saskoti”. Toreiz šis repa mūzikas ieraksts latgaliešu valodā ceļoja no rokas rokā, līdz nokļuva Radio SWH “Radio Lāga” topā un tautā tika nosaukts par “Latgalīšu repu”.

Šeit ir viņu komentāri:

"Latgalē pietrūkst nelielu kultūrvietu un lielākās pilsētas varētu domāt, kur varētu izveidot "brīvā mikrofona" skatuvi, jo ļoti daudz jauniešu tur varētu parādīt savu sniegumu, saprast, kas ir labi un ne tik labi, dabūt fīdbeku - un arī iegūt jaunus biedrus, lai kopā radītu kaut ko vēl lielāku".

"Lai arī mēs bijām pirmie, kas lokdaunā uztaisīja interneta koncertu, tas tomēr nav mūsu formāts, mums ir vajadzīgs kontakts ar skatītājiem un tāpēc mēs gaidām brīdi, kad mēs varēsim noorganizēt savu pirmo lielo koncertu un visus aicināt ciemos!"

"Par lamuvārdiem - mums visi lamuvārdi izskan ikdienā un līdz lirikām nemaz neaiziet; mums ir dažas dziesmas, kur mēs izsakāmies ne tik necenzēti un kur tāds vārds ir vajadzīgs, bet kopumā domu var skarbi izteikt arī bez lamu vārdiem..."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Ventspilī atceras izcilus rakstniekus (+VIDEO)

Daudz uzzināt un gūt ieskatu daiļradē varēs Vēstures otrdienā.

Kultūra Latgaliešu kultūras kustības «Volūda» attīsta lokālo identitāti (+VIDEO)

Visas plānotās lekcijas ikviens interesents var apmeklēt bez maksas.

Kultūra Uz skatuves uzstāsies slavenais mākslinieks Andris Bērziņš ar draugiem (+VIDEO)

Priekšnesuma un dziesmas meistaram jau ir 72 gadi, taču viņš ir teicamā formā.

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Lasiet arī

Ekonomika OECD publiskos ieteikumus Latgales ekonomiskās attīstības sekmēšanai

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) pēc vizītes Latgalē rudenī plāno publiskot ieteikumus reģiona ekonomiskās attīstības sekmēšanai, pastāstīja Balvu novada domes un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija).

Kultūra «Prūjam juoīt»: ir jauns hīts no Borowa MC (+VIDEO)

Latgales grupa ienes tautasdziesmas motīvu.

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".