• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Radio veidos podkāstu latgaliešu valodā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 11:46, 09.07.2024


Latvijas Radio Latgales multimediju studija aicina līdz 5.augustam pieteikties konkursam raidieraksta latgaliešu valodā "Pīci breinumi" veidošanai jaunajā rudens sezonā.


Foto: LETA

Konkursa mērķis ir caur podkāstu popularizēt latgaliešu valodu, veidot jauniešu auditorijai atbilstošu un interesantu saturu viņiem ērtā formātā, kā arī atklāt un piesaistīt jaunus talantus podkāstu veidošanā un sniegt iespēju reģiona jauniešiem veidot izglītojošu un diskusijas raisošu saturu par reģionam un sabiedrībai nozīmīgiem tematiem.

"Daži no jauniešiem pēc podkāsta "Pīci breinumi" veidošanas izvēlējās žurnālistikas studijas. Citi nostiprināja latgaliešu valodas zināšanas vai drosmi un pašpārliecinātību, kā arī atklāja sevī citas īpašības un talantus. "Pīci breinumi" ir kaut kas vairāk par vienkārši raidījumu vai podkāstu. Tā ir radošu, uzņēmīgu un savstarpēji atbalstošu jauniešu grupa, kas popularizē reģionu, kur viņi dzīvo, valodu, kurā runā, attīsta talantus un iedvesmo citus," saka Latvijas Radio Latgales studijas vadītāja Renāte Lazdiņa.

Sešu pastāvēšanas gadu laikā podkāsta un arī Latvijas Radio 5 raidījuma ar tādu pašu nosaukumu "Pīci breinumi" veidošanā iesaistījušies jaunieši no Latgales, daloties ar savu pieredzi, domām un interesantiem notikumiem, sarunājoties ar citiem reģiona jauniešiem, mūziķiem, māksliniekiem, eksperimentējot, izaicinot citus un pārbaudot paši sevi. Aptverts ir dažādākais tēmu loks, sākot ar hobijiem, veselīgu dzīves veidu, profesionālo ikdienu, līdz pat pārdrošiem sapņiem un baisām atklāsmēm, norāda Latvijas Radio.

Konkursa dalībniekiem jāiesniedz plānotā podkāsta idejas un tehnoloģiskā risinājuma apraksts, kā arī vienas sērijas aptuvenu scenārijs, potenciālie podkāsta izplatīšanas un virzīšanas kanāli un pretendenta balss audio vai video ieraksts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Interesanti fakti Gar autoceļiem sāk uzstādīt ceļazīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valod

Gar valsts autoceļiem sāk uzstādīt kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Sabiedrība Septīto reizi būs iespēja rakstīt pasaules diktātu arī latgaliski

Sestdien, 14.oktobrī, septīto reizi būs iespēja rakstīt diktātu arī latgaliski.

Sabiedrība Latgaliešu valodas pratējus aicina iesaistīties tekstu ierunāšanā

Sabiedriskās iniciatīvas "Balsu talka" īstenotāji aicina latgaliešu valodas lietotājus iesaistīties latgalisko tekstu ierunāšanā, lai palīdzētu valodas tehnoloģiju attīstīšanai, informēja iniciatīvas "Balsu talka" pārstāve Līga Kleina.