• Monika,
  • Zilga,
  • Zilgma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Raimonda Paula mūzikls «Mežrozīte» brauc uz Ikšķili (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 10:16, 08.07.2024


Latviešiem vajadzīgs arī savs "Mamma Mia!"


Ikšķiles estrāde ir lieliska vieta brīvdabas koncertiem.

1.augustā plkst.21.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē 6. Starptautiskā Operetes festivāla daudzveidīgās programmas ietvaros skatītāju iemīļotā jukebox mūzikla ar Raimonda Paula mūziku "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās" NAKTS izrāde, sadziedāšanās un sadejošanās pēc tās līdzpat pusnaktij. Pirmoreiz Evas lomā - populārā dziedātāja Ieva Kerēvica. Pie taustiņiem Matīss Žilinskis.

Rīgas pilsētas ritmos, cilvēku dzīves motīvos, Iļģuciema hipsteru radošajā vidē piedzimst mežrozītes stāsts. "Ar komponista Raimonda Paula dziesmām uzaug paaudzes. Ikviena viņa dziesma ir lielā stāsta posms, kuru radošā komanda šajā mūziklā jaunrada šodienas krāsās un dzīves jaudā. Rīga ir un būs satikšanās vieta - ne tikai dziesmā, bet arī dzīvē. Tikai jāļaujas tam notikt! Tepat Rīgā Mežrozīte kā mīlestība uzplaukst ik brīdi. Ieklausies: vai dzirdi zieda elpu? Varbūt arī tavā dārzā sāk ziedēt Mīlestība?" teic izrādes libreta autore Dace Micāne-Zālīte.

Festivālā MEŽROZĪTE. PILSĒTAS ROMANCE DIVĀS DAĻĀS pirmo reizi Evas lomā iejutisies populārā dziedātāja Ieva Kerēvica, kura līdz šim darbojusies dažādos mūzikas žanros, t.sk. teātra mūzika, mūzikls, popmūzika, un ir starptautiski pazīstama kā džeza dziedātāja. Lomās arī Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls, Emīls Gilučs, Toms Kursītis, Austra Elza Kozuliņa, Maija Punka, Sarma Liede, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, dejotāji: Asnate Rikse, Zane Stūre, Rolands Šteinbergs, Kārlis Kemlers, instrumentālais ansamblis Matīsa Žilinska vadībā.

Pēc izrādes skatītāji varēs pilnībā izbaudīt vakara burvību, jo esam ieklausījušies viņu ierosinājumos un pēc izrādes, ap plkst. 23.00, mūziķi turpinās spēlēt populārās un iemīļotās Maestro melodijas, visi varēs gan dziedāt, gan dejot, klausoties džeza pianista Matīsa Žilinska improvizācijās.

Šveicietis, mūzikla idejas autors Robins Hulls saka: "Latviešiem taču ir Raimonds Pauls, latviešiem vajadzīgs arī savs "Mamma Mia!" Atbilstoši džūkboksa mūzikla stilistikai, izrādē skan populārākie Maestro Raimonda Paula hiti: "Laternu stundā", "Nepārmet man", "Mežrozīte", "Tumši zilā", "Cik klusa nakts", "Undīne" un citas klausītāju iemīļotas melodijas, krāšņā Brodvejas džeza stilistikā tās aranžējis jaunais, talantīgais džeza pianists-improvizators Matīss Žilinskis, kurš muzicē arī izrādē.

"Esam gandarīti, ka iepriekšējais Starptautiskais Operetes festivāls Ikšķilē novērtēts ar Ogres novada GADA BALVU KULTŪRĀ 2023 kategorijā PRIEKS RADĪT!" tā Agija Ozoliņa-Kozlovska, Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja, valdes priekšsēdētāja, aicinot visus festivāla draugus ciemos uz Ikšķili. "Šajā mūziklā katrs muzikālais numurs ir kā pērlīte, un gluži kā dziesmu svētkos, cilvēki zālē dzied un ritmā kustas līdzi, un solistu, dejotāju, mūziķu enerģijas uzlādēti, vēlas celties kājās un dejot. Zālē to nevar, bet brīvdabā šāda iespēja būs!"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu grupa «Audiokvartals» prezentēja jaunu singlu (+VIDEO)

"Mēs sen zinām, gaumes atšķiras, bet aizvien turpinām cīnīties".

Kultūra Nākamgad jauniešu nometne 2x2 notiks Austrālijā

Nākamgad jauniešu nometne "2x2" pirmo reizi notiks Austrālijā.

Kultūra Paziņoti Liepājas Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas vēstneši

Lai stiprinātu Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, nodibinājums "Liepāja 2027" sestdien atklāja programmu "Liepāja 2027 vēstneši", par oficiālajiem pasākuma vēstnešiem pasludinot māksliniekus, uzņēmējus, kultūrvietu vadītājus un citas personas.

Kultūra 90 gadus vecā meistara Selecka jaunā filma ir starptautiski atzīta (+VIDEO)

""Pieaugšana. Turpinājums" ir par laiku - varbūt pat mazāk par tagadni kā par nākotni.

Lasiet arī