• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunā kultūras ministre pirmajā ārvalstu darba vizītē dosies uz Kanādu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:15, 28.06.2024


Kultūras ministre Agnese Lāce (P) no svētdienas, 30.jūnija, līdz pirmdienai, 8.jūlijam, darba vizītē apmeklēs Kanādu, aģentūru LETA informēja ministres padomniece Rita Plūme.



Vizītes laikā ministre tiksies ar Kanādas kultūras ministri Paskālu Sentonžu. Abas amatpersonas plānojušas pārrunāt jautājumus par iespējamu sadarbību Hāgas konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņotu konfliktu gadījumā ieviešanā, kā arī latviešu diasporas kultūras aktivitātes. Tikšanās laikā tiks diskutēts arī par kultūras lomu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Laika posmā no 4.jūlija līdz 7.jūlijam Lāce piedalīsies XVI Latviešu Dziesmu un deju svētku Kanādā pasākumos, kā arī tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem. Paredzēta arī tikšanās ar Toronto Starptautiskā filmu festivāla rīkotājiem, kā arī dalība diskusijās Pasaules latviešu jaunatnes seminārā "2x2".

Viesojoties Kanādā, ministre apmeklēs arī Kanādas Nacionālo galeriju un tiksies ar tās direktoru Žanu Fransuā Belili. Tāpat ministre tiksies ar Kanādas operas pārstāvjiem.

Jau rakstīts, ka Saeima 20.jūnijā kultūras ministres amatā apstiprināja toreizējo KM parlamentāro sekretāri Lāci. Viņu amatam piedāvāja "Progresīvie" pēc tam, kad kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēma personīgu iemeslu dēļ atkāpties no amata. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma Lāci virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Par Lāci nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27, bet neviens deputāts neatturējās. Par balsoja "Progresīvo", Zaļo un zemnieku savienības un "Jaunās vienotības" frakcijas deputāti. Vēl Lāci atbalstīja pie frakcijām nepiederoši deputāti Oļegs Burovs (GKR), Igors Rajevs un Andrejs Ceļapīters.

Pret Lāces kandidatūru balsoja Nacionālās apvienības un "Apvienotā saraksta" frakciju deputāti. Balsojumā nepiedalījās "Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei" frakcijas, kā arī nupat "Progresīvo" frakciju pametušais deputāts Edgars Zelderis.

Kā vēstīts, Lāce iepriekš bijusi padomes locekle Sabiedrības integrācijas fondā, vadošā pētniece migrācijas un integrācijas jomā sabiedriskās politikas centrā "Providus". Tāpat bijusi biedre tādās nevalstiskajās organizācijās kā biedrībā "Gribu palīdzēt bēgļiem" un biedrībā "Ar pasaules pieredzi Latvijā".

Lāce ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās Deusto un Osnabrikas universitātē Amsterdamā.

Lāce kandidēja aizvadītajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās no partijas "Progresīvie". Kandidātes anketā norādīts, ka Lāce teicami zina angļu valodu, labi - vācu un nīderlandiešu valodu, bet pamatzināšanu līmenī - spāņu valodu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023.gada 15.septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rojā notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki

Rojas brīvdabas estrādē 20.jūlijā plkst.19 notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki "Jūra krāc un taures pūš", pulcējot uz vienas skatuves Kurzemes, Vidzemes un Zemgales pūtēju orķestrus.

Kultūra Radošie latviešu filmu veidotāji dodas uz festivālu Šveicē (+VIDEO)

Starptautiskais forums palīdzēs mūsu filmu industrijai.

Kultūra Režisors Tokalovs nāca klajā ar bērnu filmu festivālu (+VIDEO)

Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem".

Kultūra Vītols: Nacionālā teātra prioritāte nākamajā sezonā būs izrādes Lielajā zālē

Lai stabilizētu Nacionālā teātra (NT) ekonomisko situāciju, nākamajā sezonā prioritāte būs izrādes teātra Lielajā zālē, intervijā aģentūrai LETA sacīja teātra direktors Māris Vītols.

Lasiet arī

Sabiedrība Lāce: Loginas atkāpšanās no amata bija viņas pašas lēmums

Kultūras ministre Agnese Logina (P) lēmumu par atkāpšanos pieņēmusi pati, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica partijas "Progresīvie" virzītā ministres amata kandidāte Agnese Lāce, komentējot izskanējušo informāciju, ka lēmums par Loginas atkāpšanos neesot bijis viņas pašas.

Pasaule Kanāda piegādās Ukrainai raķetes un munīciju

Kanāda piegādās Ukrainai raķetes, munīciju vieglajiem ieročiem un tālvadības ieroču stacijas "Nanuk", ceturtdien Briselē paziņojis Kanādas aizsardzības ministrs Bils Blērs.

Pasaule Kanādā noticis trešais antisemītiskais uzbrukums dažu dienu laikā

Vankūveras pilsētas policija piektdien meklēja dedzinātāju, kurš aizdedzinājis sinagogas ieeju, un pastiprināja drošību pie citiem ebreju objektiem pēc diviem citiem antisemītiskiem uzbrukumiem Kanādā pēdējo dienu laikā.

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.