• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rojā notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:49, 27.06.2024


Rojas brīvdabas estrādē 20.jūlijā plkst.19 notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki "Jūra krāc un taures pūš", pulcējot uz vienas skatuves Kurzemes, Vidzemes un Zemgales pūtēju orķestrus.


Foto: LETA

Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku starplaikā rīkotais koncerts būs veltīts jūras īpašajai lomai piejūras kopienu kultūras tradīciju attīstībā, tās klātesamībai cilvēku ikdienā un svētkos, jūrai kā dzīvības un arī bīstamības avotam.

"Tāpat kā jūras braucējiem miglainā dienā ceļu rāda miglas taures signāli, tāpat mūs nākamajiem dziesmu un deju svētkiem tuvina katrs koncerts," stāsta svētku režisore Inita Pelse.

11 pūtēju orķestriem, kopumā 270 mūziķiem, koncertā pievienosies solisti Rūta Pāvulēna un Andris Ābelīte. Koncerta mākslinieciskā vadītāja, Kurzemes novada pūtēju orķestru virsdiriģenta Gunta Kumačeva sarūpētajā svētku programmā izskanēs vairāki skaņdarbi, kuros liela nozīme jūras klātbūtnei. To vidū ir komponista Ziedoņa Lindes dziesma "Atgriezties Rojas kāpās" Raita Rēriha aranžējumā, "Jūrnieku deja" no Andra Riekstiņa svītas "Sena partita", Raimonda Paula leģendārā melodija no kinofilmas "Ilgais ceļš kāpās" Aivara Krūmiņa aranžējumā un citi.

Godinot komponista Jura Kulakova piemiņu, pūtēju orķestri atskaņos viņa opusu "Aeternus". Klausītājus priecēs oriģinālskaņdarbi un aranžējumi, kuru autori ir Gunārs Ordelovskis, Raimonds Pauls, Rihards Zaļupe, Raitis Ašmanis, Aivars Krūmiņš, Andrejs Cepītis, Jānis Ābols un citi.

Turpinot atbalstīt Ukrainu arī mūzikā, svētku programmā iekļauts ukraiņu komponista Igora Podklada "Ukraiņu maršs" - 20.gadsimta 90.gados rakstīts skaņdarbs ar ukraiņu tautasdziesmu tēmām no komponista operetes "Konotopoles ragana". Svētkiem noslēdzoties, plkst.21.30, ikviens aicināts uz pūtēju orķestru zaļumballi Rojas brīvdabas estrādē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Džamala reaģēja uz viņas vecāku mājas konfiskāciju Krimā

Pēc mākslinieces teiktā, māja celta 20 gadu laikā. Viņa plāno šo gadījumu publiskot.

Kultūra Radošie latviešu filmu veidotāji dodas uz festivālu Šveicē (+VIDEO)

Starptautiskais forums palīdzēs mūsu filmu industrijai.

Kultūra Režisors Tokalovs nāca klajā ar bērnu filmu festivālu (+VIDEO)

Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem".

Kultūra Vītols: Nacionālā teātra prioritāte nākamajā sezonā būs izrādes Lielajā zālē

Lai stabilizētu Nacionālā teātra (NT) ekonomisko situāciju, nākamajā sezonā prioritāte būs izrādes teātra Lielajā zālē, intervijā aģentūrai LETA sacīja teātra direktors Māris Vītols.

Lasiet arī