• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dziesminieks Aldis Kolosovs piesaka retro albumu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 11:46, 23.06.2024


"Atvērtajiem un pretimnākošajiem aktieriem - Agatei Kristai un Artim Jančevskim - nācās papūlēties".


Paši mūziķi albumu "Neesam sīkumaini" raksturo gan kā bohēmiski līksmu, gan miglaini sūru.

Dziesminieks Aldis Kolosovs ne tikai debitē ar albumu "Neesam sīkumaini" un aicina uz tā atklāšanas koncertu 19.jūnijā plkst.19.00 grāmatnīcas "Robert’s Books" pagalmā, bet arī piedāvā video dziesmai "Tā meitene", ko izveidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie mākslinieki.

Dziesma "Tā meitene" ir viens no dziesminieka Alda Kolosova debijas albuma "Neesam sīkumaini" skaņdarbiem, kas radīts ar Kārļa Vērdiņa dzeju. Par filmēšanas aizkulisēm jaunā režisore Emma Daniela Grāpe stāsta: "Videoklipa veidošana bija liels izaicinājums - tā bija mana pirmā pieredze audiovizuāla darba režijā, tāpēc pirmām kārtām paldies Edgaram Šubrovskim un Aldim Kolosovam, kuri uzticēja man šo projektu, un visai filmēšanas komandai, kas to padarīja par skaistu rezultātu. Atvērtajiem un pretimnākošajiem aktieriem - Agatei Kristai un Artim Jančevskim - nācās papūlēties, lai tiktu galā ar negaidītiem izaicinājumiem filmēšanas laukumā, piemēram, maģiski augošajiem vēderiem un gandrīz litram izdzertās apelsīnu sulas, pārfilmējot ainu vairākas reizes. Jāuzteic mūziķi, kas nav profesionāli aktieri, taču uzticējās manām režijas iegribām un klipā izskatās gluži jauki. Kopumā aizvadījām atmosfēriski vieglu un aizraujošu filmēšanu - esmu priecīga par iznākumu." Īpašs paldies Edgaram Šubrovskim kā scenārija līdzautoram, operatoram Rolandam Arnim un producentei Anetei Mārtužai.

Aldis Kolosovs ir pieredzējis mūziķis un jauns dziesminieks, kurš sacer dramaturģiskas dziesmas, taču ikdienā viņš spēlē klarneti orķestrī "Rīga" un pasniedz tās spēli bērniem mūzikas skolā. Paši mūziķi albumu "Neesam sīkumaini" raksturo gan kā bohēmiski līksmu, gan miglaini sūru. Ja jārunā par žanriem, tad Alda Kolosova mūzikā var sadzirdēt gan 20.gadsimta 30.gadu artistiskumu, gan 60.gadu roku, gan varbūt franču šansona vai aktierdziesmu piesitienu.

Albums ierakstīts Ingus Baušķenieka studijā. Grupā pats Aldis pie klavierēm un mikrofona, Edgars Šubrovskis pie basa, Edgars Rubenis pie ģitārām, bet pie bungām - Niks Moss Rodžerss, ko dzirdēs arī albuma atklāšanas koncertā. Albumā piedalījušies vēl vairāki viesmūziķi - Edgars Mākens, Inese Bērziņa, Marija Valmiera, Sniedze Prauliņa, Sandis Bārdiņš. Par albuma vizuālo noformējumu parūpējies mākslinieks Māris Bišofs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Režisors Tokalovs nāca klajā ar bērnu filmu festivālu (+VIDEO)

Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem".

Kultūra Vītols: Nacionālā teātra prioritāte nākamajā sezonā būs izrādes Lielajā zālē

Lai stabilizētu Nacionālā teātra (NT) ekonomisko situāciju, nākamajā sezonā prioritāte būs izrādes teātra Lielajā zālē, intervijā aģentūrai LETA sacīja teātra direktors Māris Vītols.

Kultūra Cēsu kauju 105.gadadienai veltīta kauju rekonstrukcija. Kā tas bija (+FOTO)

1919.gada 22.jūnijā igauņu un latviešu spēki guva izšķirošu uzvaru pār Baltijas landesvēru un Dzelzsdivīziju Cēsīs un tās apkārtnē.

Kultūra Vijciema un Drustu baznīcas aicina uz izsmalcinātu mūziku (+VIDEO)

Latvija ir bagāta ar vēl vismaz 300 nozīmīgiem, vērtīgiem instrumentiem, kas ir milzīgs skaitlis mūsu nelielajai tautai.

Lasiet arī