• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā turpināsies ielīgošanas pasākumi

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 07:14, 20.06.2024


Šodien Rīgā turpināsies ielīgošanas pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.


Foto: LETA

No plkst.17 kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā notiks pasākums "Maģiskais Jāņu gaidīšanas laiks."

Šogad ielīgošanas pasākumā par galveno tēmu izvēlēta Jāņu laika maģija, kas nozīmē dažādus rituālus - gan veselības uzturēšanai, gan nākotnes izzināšanai. Ar tautas veselības uzturēšanas zinībām dalīsies pieredzējusi zāļu sieva Līga Reitere, kopā ar folkloristi Baibu Ērgli mācot pīt vainagus un dejot maģisko vainagu deju. Bērniem rotaļas un dejas mācīs "Teikas muzikanti".

Vakara izskaņā uz kultūras pils "Ziemeļblāzma" parka Lielās brīvdabas skatuves kāps grupa "Ducele", iešūpojot visus klātesošos svētku noskaņās. Pasākumu vadīs folkloriste Katrīna Feldmane.

Plkst.19 uz ielīgošanas pasākumu "Skroderdienas būs" pie kultūras centra "Imanta" aicināti tuvējo apkaimju iedzīvotāji.

Pasākuma pirmajā daļā apmeklētājus priecēs Pārdaugavas kultūras apvienības tautas deju kolektīvi "Dejotprieks", "Imanta", "Imantieši" un "Latve". Otrajā daļā dejas uzvedums ar tautas deju ansambli "Lielupe", aktieriem un mūziķiem. Pindacīšas, Bebenes un Tomuļu mātes stāstu palīdzēs izstāstīt ap 150 vairāku paaudžu dejotāji.

Plkst.19 kultūrtelpā "Strops" Bolderājā, Bolderājas filiālbibliotēkas dārzā Gaigalas ielā 3 notiks ielīgošana kopā ar postfolkloras grupu "Rikši". Vakara iesākumā būs iespēja radošajās darbnīcās izgatavot aproci ar latvju rakstu zīmēm vai iegūt hennas tetovējumu ar paša izvēlētu rakstu zīmi. Vakara turpinājumā varēs baudīt enerģētiskās postfolkloras grupas "Rikši" koncertu ar vasaras saulgriežu tematikā balstītu programmu.

Savukārt orķestris "Rīga" šodien priecēs Rīgas iedzīvotājus un viesus ar dzīvespriecīgu un pozitīvām emocijām piepildītu mūzikas programmu Vecrīgā. Šogad dažādas populāras un klausītājiem iemīļotas skanēs dārziņā pie Mazās ģildes un Rātslaukumā - iepretim Rīgas domei.

Jāņu ielīgošana notiks arī Ķengaragā, kur plkst.19 kultūrtelpā "Strops", Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā, Prūšu ielā 13B, ielīgošanas pasākumā piedalīsies Siguldas novada Lēdurgas kultūras nama folkloras kopa "Putni".

Lieli un mazi līgotāji kopā ar pasākuma apmeklētājiem varēs doties ielīgošanas svētku rotaļās, dziedāt Jāņu dziesmas, dejot dančus un spēlēt spēles.

Kormūzikas cienītājiem Šodien no plkst.19 koncertzālē "Ave Sol", izskanēs vasaras saulgriežu koncerts "Tev paredzēta saule. Vasarīga". Koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Režisors Tokalovs nāca klajā ar bērnu filmu festivālu (+VIDEO)

Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem".

Kultūra Vītols: Nacionālā teātra prioritāte nākamajā sezonā būs izrādes Lielajā zālē

Lai stabilizētu Nacionālā teātra (NT) ekonomisko situāciju, nākamajā sezonā prioritāte būs izrādes teātra Lielajā zālē, intervijā aģentūrai LETA sacīja teātra direktors Māris Vītols.

Kultūra Cēsu kauju 105.gadadienai veltīta kauju rekonstrukcija. Kā tas bija (+FOTO)

1919.gada 22.jūnijā igauņu un latviešu spēki guva izšķirošu uzvaru pār Baltijas landesvēru un Dzelzsdivīziju Cēsīs un tās apkārtnē.

Kultūra Vijciema un Drustu baznīcas aicina uz izsmalcinātu mūziku (+VIDEO)

Latvija ir bagāta ar vēl vismaz 300 nozīmīgiem, vērtīgiem instrumentiem, kas ir milzīgs skaitlis mūsu nelielajai tautai.

Lasiet arī

Sabiedrība Doma laukumā norisināsies tradicionālais Zāļu tirgus

Šodien Rīgā, Doma laukumā norisināsies tradicionālais Zāļu tirgus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Kultūra Uzvaras parkā Rīgā notiks ielīgošanas pasākums

Šodien Rīgā, Uzvaras parkā, no plkst.17.30 līdz plkst.20 Rīgas folkloras kopas aicinās uz ielīgošanas pasākumu "Jāņa sēta", aģentūru LETA informēja galvaspilsētas pašvaldībā.

Sabiedrība Arī deputātiem alus garšo: Jāņu ielīgošanas pasākums Saeimā (foto)

Jāņu ielīgošanas pasākums bija arī Saeimas deputātiem. Alus un siers, protams, bija uz galda.