• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspils uzņem jaunos latviešu pianistus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 10:19, 14.06.2024


Starptautiskās meistarklases uzlabos profesionalitāti.


Endijs Renemanis, Latvija – klavierspēli apguvis mācoties Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, “Ecole Nationale de Musique de Fresnes” un “Schola cantorum”, kur ieguva profesionālo doktora grādu klavieru specialitātē mācoties pie prof. Igora Lazko.

III starptautiskie jauno pianistu meistarkursi "Ventspils Piano 2024" notiks šī gada 5.-11.augustā. Ventspils Piano meistarkursu idejas autors ir franču pianists un pedagogs Antuāns Buvī. Meistarkursi aizsākās 2012.gadā Daugavpilī, sadarbojoties ar Francijas asociāciju Concerto Grosso un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu. Sākotnēji kursi koncentrējās uz solo repertuāru, bet drīz vien dalībniekiem radās iespēja muzicēt kopā ar Daugavpils Kamerorķestri Aivara Broka vadībā. Šī unikālā pieredze piesaistīja daudzus jaunus pianistus no dažādām valstīm.

2018.gadā meistarkursi pārcēlās uz Ventspili, kur tie notiek Ventspils Mūzikas vidusskolā. Jaunie pianisti no Ķīnas īpaši iemīļojuši šos kursus, pateicoties ķīniešu pedagoga Šū Ninga darbībai. Šū Nins, pēc studijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, atgriezās Ķīnā un izveidoja savu mūzikas skolu, popularizējot Latviju kā lielisku vietu muzikālajai izglītībai.

Ventspils Piano meistarkursi un koncerti apliecina šo pasākumu starptautisko nozīmību un Ventspils kā svarīgu mūzikas izglītības centru. Ik gadu dalībnieki no dažādām valstīm piedalās šajā notikumā, gūstot vērtīgu pieredzi un paplašinot savas muzikālās prasmes.

Komentārs no Ventspils Mūzikas vidusskolas direktora Jēkaba Macpana:

"Mēs, Ventspils Mūzikas vidusskola, esam īpaši lepni par mūsu starptautiskās sadarbības centieniem un panākumiem. Mūsu skola ir kļuvusi par kultūras un mūzikas izglītības centru, kur pulcējas jauni talanti no dažādām pasaules valstīm. Meistarkursi "Ventspils Piano 2024" ir lielisks piemērs tam, kā mūzika spēj apvienot cilvēkus neatkarīgi no viņu dzimtenes vai kultūras.

Īpaša uzmanība tiek pievērsta labai komunikācijai starp pedagogiem, studentiem un viesiem, nodrošinot atvērtu un atbalstošu vidi. Mūsu mērķis ir radīt ģimenisku atmosfēru, kur katrs dalībnieks jūtas gaidīts un novērtēts. Tas ir pamats, uz kura balstās mūsu izglītības filozofija - katra studenta personiskā izaugsme un radošā attīstība.

Esam pateicīgi par iespēju sadarboties ar izciliem pedagogiem no visas pasaules un priecājamies par katru studentu, kas izvēlas Ventspils Mūzikas vidusskolu par savu mūzikas izglītības ceļvedi. Vēlamies, lai mūsu skola turpinātu būt vieta, kur mūzikas mīlestība un zināšanas tiek dalītas, attīstītas un nodotas nākamajām paaudzēm."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.