• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eirovīzijas uzvarētājs Nemo uzstāsies Rīgā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 15:41, 12.06.2024


Pēc neaizmirstamās uzvaras Eirovīzijā Šveices sensācija Nemo nākamā gada 10.aprīlī koncertzālē Palladium aizraus klausītājus ar savu daudzveidīgo un enerģijas caurstrāvoto koncertu, kuru papildinās dažādu māsklinieka pārstāvēto mūzikas žanru maģiskā sinerģija un iespaidīgi šova elementi.



24 gadus vecais Nemo, īstajā vārdā Nemo Metlers, iekaroja mūzikas mīļotāju sirdis ar savu izjusto skatuvisko priekšnesumu "The Code" 2024.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā. Nemo enerģiskais šovs un izjustā skatuviskā klātbūtne, ko nes ne vien mākslinieku unikālā balss, bet arī viņu silti tīkamā attieksme bez piepūles aizrāva skatītājus un nesa Šveicei Eirovīzijas uzvarētāju titulu, ko pēdējā gadā paveica Selīna Diona 1988.gadā.

Nemo pievērsās mūzikai no 3 gadu vecuma, kad sāka apgūt vijoles, bungu un klavieru spēli. Viņu izglītība klasiskās mūzikas lauciņā turpinājās, kad mākslinieki izvēlējās 4 gadus veltīt operdziedāšanas apguvei. Jau 13 gadu vecumā bērnībā ieguldītais darbs mūzikas izglītībā vainagojās panākumiem un Nemo pievienojās tolaik populāra Šveices mūzikla ansamblim, kas vainagojās ar skatuviskās mākslas praktizēšanu gada griezumā. Jūtot vēlmi turpināt paplašināt muzikālā arsenāla iespējas, 17 gadu vecumā Nemo vienas nakts laikā kļuva par repa zvaigznes ikonu, kas vainagojās jaunā muzikālajā ceļā - pēc atpazīstamības iegūšanas Nemo izdeva divus minialbumus, kas mūzikas pazinēju vidū tika pieņemti ar sajūsmu. Tādas dziesmas kā "Ke Bock", "Du" and "Himalaya" šobrīd nu jau ir ne vien augsti godalgotas mūzikas topu dziesmas, bet arī daļa no Šveices kultūras mantojuma.

Gan iegūtā muzikālā izglītība, gan skatuviskais šarms, gan iekļūšana hip hop mūzikas scēnā, kas rada Nemo unikālo skanējumu, šogad kā sinerģisks un viendabisks mākslas darbs bija klausāms Eirovīzijas dziesmu konkursā un iekaroja gan skatītāju, gan žūrijas pārstāvju sirdis. Savu skaņdarbu lirikās Nemo pievēršas šobrīd plaši aktuāliem jautājumiem - dzimuma identitāte, garīgā veselība un savas vietas atrašana šai plašajā pasaulē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība Par 120 000 eiro veicinās sabiedrības izpratni par romu kultūru

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi 120 000 eiro vērtu konkursu biedrībām vai nodibinājumiem, lai veicinātu sabiedrības izpratni par romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp arī par romu genocīdu, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Sabiedrība Kultūras ministre Logina saņēma pļauku sociālajā platformā (+VIDEO)

"Pārāk nacionālistiska pieskaņa, kas progresīvajiem jaunkomunistiem nepatīk?"

Sabiedrība Kultūras ministre Logina: «Valstī nevar būt divas informatīvās telpas» (+VIDEO)

33 gadus veca bijuša Rīgas domes deputāte iesaka izmantot Nīderlandes pieredzi cilvēkiem, kuri Latvijā nerunā latviešu valodā.

Kultūra Sāksies laikmetīgās mākslas festivāls «Survival Kit»

Rīgas Vidzemes tirgū no šodienas līdz 8.oktobrim norisināsies 14.ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit", aģentūru LETA informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Krista Luīze Priedīte.